Çin'de ilk iftar yapıldı

Çin'de ilk iftar yapıldı

PEKİN (AA) - Çin'de yaşayan Müslümanlar, ramazan ayının ilk iftarını yaptı.Başkent Pekin'deki en büyük camilerinden Niucie Camisi’nde bir araya gelen...

PEKİN (AA) - Çin'de yaşayan Müslümanlar, ramazan ayının ilk iftarını yaptı.

Başkent Pekin'deki en büyük camilerinden Niucie Camisi’nde bir araya gelen Müslümanlar, 11 ayın sultanı ramazan ayının ilk iftarını cami avlusunda masalar üzerine yerleştirilen muz, karpuz, çörek ve kuru üzüm gibi gıdalarla açtı.

İmam İbrahim Li, iftar öncesi verdiği vaazda orucun faziletlerinden ve Ashab-ı Kiram'ın ramazan ayında dikkat ettiği hususlardan bahsetti. Ardından akşam namazına geçildi.

Çinli Müslümanlar, ramazan ayını mümkün olduğu kadar birlikte idrak etmeye çalışıyor.

Özellikle dini günlerde birlikte olmak için azami çaba gösteren Müslümanlar, ülke genelinde tüm iftar yemeklerini ve organizasyonları camilerde imece usulü yapıyor.

Çin'deki 56 etnik azınlıktan 10'u Müslüman. Hui (Çinli Müslümanlar), Uygur, Kırgız, Kazak, Tacik, Tatar, Özbek, Salar, Baoan ve Dongşiang etnik azınlıkları, genelde yoğun olarak ülkenin kuzey ve kuzeybatısında yaşıyor.

Huilerin ve Uygurların Ningşia Hui Özerk Bölgesi ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi adlı iki otonom bölgesi bulunurken bazı eyaletlerde Müslümanlara ait küçük otonom idareler de yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :