Cinayetin nedeni başka bir cinayet çıktı

Cinayetin nedeni başka bir cinayet çıktı

Konya'da yalnız yaşayan 23 yaşındaki gencin katili, yıllar önce birlikte Danimarka'da cinayet işlediği amcasının oğlu çıktı.

Konya'da yalnız yaşayan 23 yaşındaki gencin katili, yıllar önce birlikte Danimarka'da cinayet işlediği amcasının oğlu çıktı. Yakalanan zanlı, Danimarka'da işledikleri cinayet yüzünden aralarının bozuk olduğunu ve bu yüzden çıkan tartışmada kuzenini öldürdüğünü itiraf etti.

Olay, dün akşam 20.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Dumlupınar Mahallesi Geniş Sokak Kılıç Apartmanı No 1'de meydana gelmişti. Ailesi Danimarka'da yaşayan ve kendisi de Antalya'da internet kafe işleten 23 yaşındaki Ferhat K., evinin koridorunda dış kapıya yakın bir yerde başından tabancayla tek el ateş edilerek öldürülmüştü. Olayın ardından evde inceleme yapan cinayet bürosu ekipleri, bir başkasına ait ayakkabı ve parmak izi buldu. Cinayet bürosu dedektifleri inceleme yaparken, öldürülen Ferhat

K.'nin amcasının oğlu Hızır K. (24) de olay yerine geldi. Dedektiflere çelişkili bilgiler veren şahıs, olay yerinde gözyaşlarına hakim olamadı. Polis, kıyafetindeki küçük kan lekelerini görünce Hızır K.'yi gözaltına aldı.

16 SAAT SONRA İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu'na götürülen şüpheli Hızır K., ilk başta cinayeti işlemediğini söyledi. Bugün öğle saatlerinde cinayeti işlediğini itiraf eden zanlı, birlikte Danimarka'da yaşadıklarını, küçükken bir cinayet olayına karışmaları nedeniyle kendisinin 10 yıl, Ferhat'ın ise 8 yıl hapis cezası aldığını ve aralarında husumet oluştuğunu belirtti. Zanlı, dün akşam da barışmak için gittiğini, kapıda konuştukları kuzenini bu konu yüzünden tekrar tartışmaları sonucu tabanca

ile tek el ateş ederek vurduktan sonra olay yerinden kaçtığını itiraf etti. Polis, ifadesi doğrultusunda zanlının olayda kullandığı silahı da bir apartmanın bahçesinde buldu.

KUZENLER BİR İTALYAN'I ÖLDÜRMÜŞ

Danimarka'da yaşayan iki amca oğlunun Türkiye'ye dönmelerinin sebebinin cinayet olduğu ortaya çıktı. Danimarka'da aileleri ile yaşayan kuzenlerin, 17 yaşlarındayken karıştıkları bir olayda bir İtalyan'ı öldürdükten sonra yakalandığı, Ferhat'ın 8 yıl, Hızır'ın ise 10 yıl hapis cezası aldığı, kuzenlerin cezalarını tamamladıktan sonra sınır dışı edildiği öğrenildi.

Danimarka'da yaşanan cinayet olayından sonra her iki aile bireylerinin de birbirlerini suçladığı ve bu nedenle aralarının açık olduğu iddia edildi.