Cinayet sanıklarına 25'er yıl hapis cezası

Cinayet sanıklarına 25'er yıl hapis cezası

İzmir'in Buca ilçesinde, tartıştıkları kişiyi silahla vurarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Muhammet Ton ve Olkan Türkmen 25'er yıl hapis cezasına mahkum edildi

İZMİR (AA) - İzmir'in Buca ilçesinde çıkan kavgada silahla vurularak öldürülen Ömer Temeş'in katil zanlısı oldukları iddiasıyla yargılanan iki sanığa 25'er yıl hapis cezası verildi.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Muhammet Ton ve Olkan Türkmen tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

İddia makamı, "Kasten insan öldürme" suçundan cezalandırılmasını istediği sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde esasa ilişkin mütalaa verdi.

Olayda kastının olmadığını savunan Ton, olay günü aracını otoparka koyacağı sırada Temeş'in "Biraz bekleyin" demesinin ardından havanın sıcak olması nedeniyle tişörtünü çıkardığını, bunun üzerine Temeş ile tartıştıklarını söyledi.

Temeş'in motosikletinden delici bir aleti çıkartarak üzerlerine gelmesi ve yanındakilerin de kendilerine saldırmasıyla olay yerinden kaçtıklarını ileri süren Ton, "Yanındakiler bize saldırınca, 'evimizi öğrenmesinler' diye olay yerinden ayrıldık. Temeş, bir süre sonra başka bir sokakta önümüzü kesti, küfürler edip tehditler savurdu. Olkan Türkmen, araçtan inip Temeş'i uyarmak istedi ama o benim bulunduğum taraftan başını içeriye soktu. Ben de Temeş'i korkutmak amacıyla tabancayı çıkardım. Temeş, silahı benden almaya çalışırken tabanca patladı. Olayda öldürmeye yönelik bir hareketim olmadı. İki tartışmada saldırılan ve tehdit edilen kişi benim. Temeş'in vurulduğundan bile haberim yoktu." dedi.

Suçsuz olduğunu belirten Ton, beraat ve tahliyesini istedi.

Sanık Türkmen de olayın Ton'un anlattığı gibi gerçekleştiğini iddia etti.

Temeş'e bir tokat dahi atmadığı halde yargılandığını belirten Türkmen, "Uzun süredir cezaevindeyim ve bakmakla sorumlu olduğum ailem var. Bu olaya iştirak etmedim. Olayla ilgili bir fikir birliğim yok. Zaten olay bir anda gerçekleşti. Bir suçum yok, yaptığım tek şey havaya iki el ateş etmek. Bunun bir suçu varsa cezama razıyım ama maktule karşı bir eylemim olmadı." diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti, "Kasten insan öldürme" suçundan 25'er yıl hapis cezasına mahkum ettiği Ton ve Türkmen'in tutukluluk halinin devamına hükmetti.

- Olay

İzmir'in Buca ilçesinde 2017'in haziran ayında, Ömer Temeş, "selam verme" konusunda tartıştığı otomobildeki 2 kişi tarafından silahla vurularak öldürülmüştü.

Olayın ardından Kayseri'de yakalanan Muhammet Ton ve Olkan Türkmen hakkında "Kasten insan öldürme" suçlamasıyla dava açılmıştı.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :