Cinayet sanığının "parmak izi" savunması

Cinayet sanığının "parmak izi" savunması

Adana'da 13 yıl önce bir çiftin öldürülmesine ilişkin geçtiğimiz aylarda tutuklanan sanık, mobilya işiyle uğraştığı için evdeki parmak izinin kendisine ait olabileceğini belirterek suçlamaları kabul etmedi

ADANA (AA) - Merkez Seyhan ilçesinde 13 yıl önce bir çiftin boğazları kesilerek öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında geçtiğimiz aylarda tutuklanan sanık, mobilya işiyle uğraştığı için evdeki "parmak izi"nin kendisine ait olabileceğini belirterek suçlamaları reddetti. Duruşma, parmak izi konusunda bir uzmanın dinlenmesine karar verilerek ertelendi.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet B. (46) ile maktul Mehmet (65) ve Döne Canbolat (55) çiftinin yakınlarıyla avukatlar katıldı.

Önce tanıkların dinlendiği duruşmada sanık Mehmet B, suçlamaları kabul etmedi.  Evde üzerinde parmak izi bulunan camekandan birini mobilyacılık yaptığı için, kendisinin ürettiğini ifade eden Mehmet B,  söz konusu eve gittiğini de hatırlamadığını ileri sürerek savunma için avukatına söz verilmesini istedi.

Sanık avukatı Ali Şimşek ise müvekkilinin masum olduğunu ileri sürerek olayla ilgili tek somut şüphenin camekan ve buzdolabının üzerindeki parmak izi olduğunu söyledi. Sanığın mobilyacılık ve nakliyecilikle uğraştığı için bu durumun doğal olabileceğini aktaran avukat Şimşek, maktul yakınlarının da olayla ilgili çelişkili ifadeler verdiklerini, evde bir değil iki camekan bulunduğunun emniyetin olay yerinden çektiği fotoğraflarla sabit olduğunu ifade etti.

Şimşek, emniyetten camekandaki parmak izinin bulunduğu yeri ve sanığın cep telefonu ile baz istasyonu eşleşmesinin yapılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına oy çokluğuyla karar alırken, davada eksiklerin tamamlanması Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), GSM şirketi ve emniyetten bilgi alınması ile parmak izi için bir uzmanın mahkemede bilir kişi olarak dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Olay, Seyhan İlçesi Onur Mahallesi 87. Sokak 67 numaralı evde 1 Mart 2001 yılında, maktul Mehmet ve eşi Döne Canbolat boğazları kesilerek öldürülmüş ve evde bulunan 5 bin lira değerindeki altın ve paraları çalınmıştı. Adana polisi, 13 yıl sonra Canbolat çiftinin öldürülme olayını çözmek için çalışma başlattı. Cinayet bürosu ekipleri, bir görgü tanığının olay günü mahallede gördüğü bir kişinin eşkali üzerine robot resmi çizdirmiş, ehliyet almak için emniyete giden sanığın verdiği parmak izi, evde tespit edilen parmak iziyle uyuşunca gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Ağırlaştırılmış ömür boyu ve gasptan da 30 yıl hapsi istenen sanığın, ehliyet alırken parmak izinden yakalandığı ortaya çıkmış, mahkemedeki ilk savunmasında, olayın yaşandığı evde camekandaki parmak izinin kendisine ait olabileceğini kabul etmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı