Çin'in Başkenti Pekin'de Nüfus Büyümesi Kontrol Altına Alınacak

Çin'in Başkenti Pekin'de Nüfus Büyümesi Kontrol Altına Alınacak

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'in en büyük şehirlerinden olan başkent Pekin'deki nüfus patlamasının kontrol altına alınması kent yönetiminin önceliği olacak

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'in en büyük şehirlerinden olan başkent Pekin'deki nüfus patlamasının kontrol altına alınması kent yönetiminin önceliği olacak.

Şinhua ajansının haberine göre, 20 milyonluk dev kentin başkanı Vang Anşun, şehrin trafik ve çevre sorunları gibi birçok sorununun çözümü için nüfusun aşırı büyümesini "kararlılıkla kontrol edeceklerini" belirtti.

Vang, Pekin'in sanayisinin yeniden yapılanması ve hizmet sektörünün gelişimini sürdüreceklerini ve bu sürecin nüfus büyümesini yavaşlatacağını kaydetti.

Hava kirliliği, yoğun trafik ve kaynakların tedariki gibi alanlarda sorunlar yaşayan Pekin'in nüfusu Londra'nın 2,6, New York'un ise 2,5 katı büyüklüğünde.

Dünyadaki en kalabalık şehirlerden olan Pekin'in nüfusu 2012 sonu itibariyle 20,69 milyona ulaşmış durumda. Dev metropolün nüfusunun 2000 yılından bu yana yılda ortalama 600 bin arttığı belirtiliyor.

Muhabir: Ali İhsan Çam
Yayınlayan: Tuğrul Çam

Kaynak:Haber Kaynağı