Çin Siyasi Danışma Meclisi'nden TBMM'ye ziyaret

Çin Siyasi Danışma Meclisi'nden TBMM'ye ziyaret

TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, Çin Halk Cumhuriyeti Siyasi Danışma Meclisi 11. Dönem Başkan Yardımcısı Sun Jiazheng ile görüştü

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Çin Halk Cumhuriyeti Siyasi Danışma Meclisi 11. Dönem Başkan Yardımcısı Sun Jiazheng ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Meclis Genel Sekreterlik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen kabulde konuşan Hamzaçebi, Türkiye olarak Çin ile ilişkilere önem verdiklerini belirterek, Çin Siyasi Danışma Meclisi heyetini TBMM'de kabul etmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Çin'in, Almanya'dan sonra Türkiye'nin dış ticarette ikinci büyük ortağı olduğunu anımsatan Hamzaçebi, son yıllarda iki ülke liderlerinin karşılıklı ziyaretleriyle ilişkilerin daha da ileri seviyeye taşındığını, siyasi ilişkileri daha da ileriye götürmenin Türkiye'nin hedefi olduğunu kaydetti.

Hamzaçebi, Sincan Uygur Özerk Bölgesinde geçen yıl yaşanan olayları hatırlatarak, "Sincan Uygur Özerk Bölgesine ilişkin haberler, iki ülkenin sağduyulu yaklaşımı sonucu ilişkilere zarar vermeden atlatılmıştır. İki ülkenin de burada son derece sorumlu davranması, ilişkileri daha iyi seviyeye getirme açısından önemli olmuştur." dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın gelecek ay Çin'e bir ziyaret gerçekleştireceğini bildiren Hamzaçebi, bu ziyaretin de ülkeler ve halklar arasındaki ilişkiyi güçlendireceğini belirtti. Hamzaçebi, "Türkiye ve Çin arasındaki, halklarımız arasındaki ilişkileri geliştirebilmek için her türlü fırsattan yararlanmalıyız." diye konuştu.

Çin Halk Cumhuriyeti Siyasi Danışma Meclisi 11. Dönem Başkan Yardımcısı Sun Jiazheng de Çin ve Türkiye arasında tarihe dayanan ve sürekli gelişen bir dostluk ilişkisi olduğunu vurgulayarak, son yıllardaki üst düzey ziyaretlerin bu dostluğu güçlendirdiğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :