Çin, internette asılsız söylenti yayanları ağır cezalara çarptıracak

Çin, internette asılsız söylenti yayanları ağır cezalara çarptıracak

PEKİN (AA) - Çin'in, internette asılsız söylenti yayanları ve iftira edenleri ağır cezalara çarptıracağı bildirildi.Şinhua ajansının haberine göre, Kamu Güvenliği ile Sanayi ve Bilgi...

PEKİN (AA) - Çin'in, internette asılsız söylenti yayanları ve iftira edenleri ağır cezalara çarptıracağı bildirildi.

Şinhua ajansının haberine göre, Kamu Güvenliği ile Sanayi ve Bilgi Teknolojileri bakanlıkları ile Devlet İnternet Enformasyon İdaresi tarafından yayımlanan ortak açıklamada, internette asılsız söylenti yayanların ağır cezalara çarptırılacağı belirtildi.

Ortak bildirinin amacının Çinli internet kullanıcılarının özel hayatlarında, iş yerlerinde ve çalışmalarında haklarını korumak olduğu kaydedildi.

Açıklamada, internette yayılan söylentilere son vermek için başlatılan kampanyanın devam ettiği hatırlatılarak birçok internet sitesinin kapatılıp asılsız söylenti yayan 40’a yakın kişinin cezalandırıldığı ifade edildi. Ancak açıklamada söz konusu ağır cezanın ne olduğuna dair bilgi verilmedi.

Çin'de, internette iftira niteliğinde yorum yayınlayanların paylaşımları geniş ölçüde yayılırsa üç yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabiliyor.

Ülkede geçen nisan sanal alemde “Çinhuohuo” olarak bilinen Çin Cıhui, hükümet ve ünlülerle ilgili söylenti ve iftira yaydığı gerekçesiyle iki yıl hapis cezası almıştı.

Çin Cıhui , Çin’in twitter'ı olarak da bilinen "Sina Weibo"da, 2011 yılında ülkenin doğusundaki Cıciang eyaletinde tren kazasında hayatını kaybeden bir yabancıya Pekin’in 30 milyon avro tazminat verdiğini iddia etmiş ve bu söylenti internette hızla yayılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı