Çin hükümeti İslam’a savaş açmıştır

Çin hükümeti İslam’a savaş açmıştır

MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun, HUDER Konya Şube Başkanı Mustafa Yıldız “Doğu Türkistan Türklerin Maruz Kaldığı İnsanlık Dışı Uygulamalar” adlı basın açıklaması düzenlediler.

Toplantıya MAZLUMDER Şube Başkanı Derviş Argun, HUDER Şube Başkanı Mustafa Yıldız ve basın mensupları katıldı.

DOĞU TÜRKİSTANLI ERKEKLER MANKURTLAŞTIRILIYOR

Toplantıda konuşan MAZLUMDER Şube Başkanı Derviş Argun, “ Uygur Türkleri 1750 yılından bu yana Çin zulmü altında yaşıyorlar. Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti adı altında devlet kurdular. Her ikisi de Çin istilasıyla yok edildi. Çin her bir metrekareyi Çin zulmü altında işlemeye başladı. Bu tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen tüm dünyanın ilgisiz kaldığı bir dramdı. Bugün geldiğimiz noktada Çin tarafından her bir Doğu Türkistanlının ailesine bir erkek yerleştirmek suretiyle mankurtlaştırma başlatılmış oldu. Erkek birey evden alınıp toplama kamplarına götürülüyorlar, çocuklar ellerinden alınıp farklı bir eğitim metoduyla Çinlileştirme eğitimine tabi tutuluyorlar, kadınlar namusları, ırzları sebil bir şekilde Çinli erkekler tarafından kullanılıyor ve tüm bunlar dünyanın gözleri önünde gerçekleşiyor. Çin özgür bir ülkeyi işgal etti vatanlarının adını değiştirdi, âlimlerini ve siyasetçilerini katletti, inançlarını ve kültürlerini yok etti. Ama şunu bilmeliyiz ki Çin, Doğu Türkistan’ın dünyaya yayılmış 50 milyon ferdini yok edemedi. Sivil toplum kuruluşlarının ve dünya milletlerinin bu olaya tepki göstermesi çok önemli. Bunun çözümü dünya liderlerindedir. Bu duruma sessiz kalınmamalı” dedi.

cin-hukumeti-islam’a-savas-acmistir-(2).jpeg

ÇİN HÜKÜMETİNİN HAKSIZLIKLARINI LANETLİYORUZ

HUDER Şube Başkanı Avukat Mustafa Yıldız, Çin’in Doğu Türkistan’da zulmünü arttırdığını söyleyerek şunları kaydetti: “ Başta can, mal, akıl, namus, inanç, eğitim olmak üzere hayatın bütün alanlarında sürdürdüğü zulmüne toplama kampları adı altında yeni bir zulüm daha ekledi. 1 milyondan fazla kişi toplama kamplarında alıkonuluyor. Bu kamplarda çok geniş çapta sistematik işkence yapıldığı ortadadır. Çin hükümetinin karartma politikaları neticesinde zulüm haberlerine karşı sansür uygulanmaktadır ve sağlıklı bir bilgi almak imkânsız hale gelmiştir. Çin, Doğu Türkistan’daki Müslümanlara karşı dini ve etnik ayrımcılık temelli politikalardan derhal vazgeçmelidir. Çin hükümetinin bu yaptığı haksızlıkları lanetliyoruz.” Ferit Hepokur-Memleket