Çin gişe gelirlerini artırıyor   ​

Çin gişe gelirlerini artırıyor ​

PEKİN (AA) - Dünyanın ikinci büyük sinema pazarı Çin'de gişe gelirlerinin, bu yıl, geçen yıl elde edilen 6 milyar 380 milyon dolar seviyesinin üzerine...

PEKİN (AA) - Dünyanın ikinci büyük sinema pazarı Çin'de gişe gelirlerinin, bu yıl, geçen yıl elde edilen 6 milyar 380 milyon dolar seviyesinin üzerine çıkması bekleniyor.

Çin Ulusal Basın, Yayın, Film, Radyo ve Televizyon İdaresi (SARFT) Başkan Yardımcısı Tong Gang, ABD'den sonra dünyanın ikinci büyük sinema pazarı olan Çin'deki gişe gelirlerinde 2003 yılından bu yana yılda ortalama yüzde 35 oranında büyüme sağlandığını söyledi.

SARFT'ın açıkladığı verilere göre, ülkedeki gişe gelirleri, bu yılın ekim ayı itibariyle 38 milyar yüene (yaklaşık 5 milyar 510 milyon dolar) ulaşırken, Çin para birimi yüenin değer kaybetmesi sonucu gişe gelirlerindeki artışta yavaşlama öngörülüyor.

Ülkede gişe gelirleri, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 48,7 oranında artmıştı. Ülkenin sinemalardaki gişe gelirlerinin 2020 yılı itibariyle yıllık ortalama 14 milyar 500 milyon dolara ulaşması bekleniyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :