Çin Dışişleri Bakanı Vang ABD ve Meksika'ya gidecek

Çin Dışişleri Bakanı Vang ABD ve Meksika'ya gidecek

PEKİN (AA) - Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Birleşmiş Milletler (BM), Meksika ve ABD'yi ziyaret edecek.Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, Vang'ın 24-28 Eylül'de New York'ta yapılacak BM 69....

PEKİN (AA) - Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Birleşmiş Milletler (BM), Meksika ve ABD'yi ziyaret edecek.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, Vang'ın 24-28 Eylül'de New York'ta yapılacak BM 69. Genel Kurulu toplantısına katılacağını söyledi. 

Vang'ın Çin'in işbirliği, kalkınma ve barış konusundaki dış politikalarını detaylandıracağını ifade eden Hua, Çin'in mevcut uluslararası durumunun yanı sıra başlıca uluslararası ve bölgesel sorunlar üzerine önerilerini aktaracağını kaydetti. 

BM Genel Kurulu toplantısının ardından Meksikalı mevkidaşı Jose Antonio Meade'nin daveti üzerine 28-30 Eylül'de Vang Yi'nin bu ülkeye resmi ziyarette bulunacağını bildiren Hua, daha sonra ABD'ye dönerek mevkidaşı John Kerry ile görüşeceğini belirtti. 

Hua, Vang'ın, Kerry ile görüşmesinde iki tarafı ilgilendiren ulusal ve bölgesel meselelerin yanı sıra karşılıklı ilişkiler üzerine görüş alışverişinde bulunacağını aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı