"Çıkışımız artarak devam edecek"

"Çıkışımız artarak devam edecek"

- Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Karakan: "A Milli Kadın Takımımızın, Avrupa Salon Hokeyi 3. Klasman Şampiyonası'nda namağlup şampiyon olması, önümüze koyduğumuz hedefleri gerçekleştirebilmemiz açısından tüm hokey camiasına güç vermektedir"


ANKARA (AA) - Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, A Milli Kadın Takımı'nın, Avrupa Salon Hokeyi Şampiyonası'nda 2. klasmana yükseldiğini hatırlatarak, "Çıkışımız artarak devam edecek." dedi.

Karakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Slovenya'da düzenlenen Avrupa Kadınlar Salon Hokeyi 3. Klasman Şampiyonası'nda namağlup şampiyon olan milli takımı tebrik etti.

2018'in Türk hokeyinin başarı yılı olacağını daha önce ifade ettiğini belirten Karakan, "A Milli Kadın Takımımızın, Avrupa Salon Hokeyi 3. Klasman Şampiyonası'nda namağlup şampiyon olması, önümüze koyduğumuz hedefleri gerçekleştirebilmemiz açısından tüm hokey camiasına güç vermektedir. Çıkışımız artarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

A Milli Kadın Hokey Takımı'nın, Avrupa'nın en iyi 9 milli takımı arasında bulunduğuna işaret eden Karakan, "Aralık ayında Kırklareli'nde yapılan Güneydoğu Avrupa Şampiyonası'nda 19 Yaş Altı Kız ve Erkek Milli Takımlarımızın yaşadıkları şampiyonluk sevincinin üzerine A Milli Kadın Takımımızın da şampiyon olması, bizlere Türk hokeyinin doğru bir planlamayla büyüdüğünü açıkça göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Karakan, uluslararası standartlarda organizasyonlar düzenlediklerine değinerek, şunları kaydetti:

"12-14 Ocak tarihlerinde Alanya'da ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleşen Erkekler Salon Hokeyi Şampiyonası'nı kusursuz bir şekilde organize ettik. İngiltere ve Hollanda gibi hokeyin devlerinin bulunduğu ülkelerden organizasyon kalitesiyle alakalı çok iyi geri dönüşler aldık. 15-21 Temmuz tarihlerinde yine ülkemizin ev sahipliğinde Konya'da gerçekleşecek 18 Yaş Altı Kız ve Erkek Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası'na da aynı planlamayla hazırlanıyoruz. Planlı ve sıkı çalışarak Türk hokeyini uluslararası alanda zirveye taşıyacağımıza inanıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :