Cihanbeyli'nin su sorunu çözülüyor

Cihanbeyli'nin su sorunu çözülüyor

Cihanbeyli'ye İnsuyu’ndan gelen 17 kilometrelik borunun tamamı değiştirilerek Cihanbeyli’ye daha temiz bir su kazandırılıyor.Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, yaptığı...

Cihanbeyli'ye İnsuyu’ndan gelen 17 kilometrelik borunun tamamı değiştirilerek Cihanbeyli’ye daha temiz bir su kazandırılıyor.

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, yaptığı açıklamada, özellikle geçmişte döşenen su isale hattının asbestli borulardan oluşmasının en büyük handikap olduğunu söyledi.

Ayrıca içme suyu hattının belli bir kısmının bataklık bir bölgeden geçerek ilçeye ulaşmasının suyun kısmen de olsa kirlenmesine yol açtığını ifade eden Kale, şunları kaydetti:

"Bunun sonucunda biz de halkın sağlığı için içme suyunu bazı aralıklarla klorlayarak tedbir almaktaydık. Bu işlem sonucunda suyun tadında ve kalitesinde bozulmalar olmaktaydı. Biz ilk iş olarak eski hattı kaldırıp yeni hattı yaklaşık olarak 17 kilometrelik polietilen boru döşeyeceğiz. Şu anda kazı çalışmaları yapılarak borular serilmektedir. Bundan sonra vatandaşlarımız, şişe suyu kalitesinde su içecek ve her türlü hastalığın ve sıkıntının önüne geçmiş olacağız, hayırlı olsun."

Kaynak:Haber Kaynağı