Konya’da Yeni Bir Caddeye Gazze İsmi Verilecek

Konya’da Yeni Bir Caddeye Gazze İsmi Verilecek

Cihanbeyli’de Meclis üyeleri ve muhtarlarla toplantı yaparak iftar programına katılan Başkan Akyürek Filistinliler de bizim kardeşimiz Konya’da yeni açılacak önemli bir caddenin isminin Gazze olması için Ağustos Meclisi’ne teklif getireceklerini söyledi

Binlerce vatandaşın katıldığı iftar yemeğinde Ankara-Konya Caddesi’nde araçlar yerine sofralar yer aldı. Programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cihanbeyli Kaymakamı Ahmet Gencer, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Mustafa Erkuş, AK Parti Cihanbeyli İlçe Başkanı Serdar Karaburun, Cihanbeyli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Satılmış, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve Cihanbeylili vatandaşlar katıldı.

"BİR CADDENİN İSMİ 'GAZZE-FİLİSTİN CADDESİ’ OLACAK"

Cihanbeyli’de çok güzel bir ortamda, binlerce kişiyle iftar yaptıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Filistin’deki üzücü olaya değindi. Konya’ya yeni açılacak önemli bir caddenin ismini Gazze-Filistin koymayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Akyürek, “Hükümetimizin aldığı üç günlük yas kararına katılıyoruz ve Konya’mızda yeni açacak olduğumuz önemli bir caddemizin ismini Gazze-Filistin olması için Ağustos Büyükşehir Meclisi’ne teklif getiriyoruz. Bunu da Cihanbeyli’den ilan etmiş olalım. Tekrar Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum” dedi.

Ramazan ayında Cihanbeyli’de ikinci büyük iftar buluşmasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ise, “Bugün de Konya Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe Belediyemiz tarafından organize edilen iftar programında aynı tadı, aynı hazzı yaşıyoruz. Ekibi ile beraber teşriflerinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek’e şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Gazze’deki üzücü olaylara dikkat çeken Başkan Kale, “Bizler Ramazanın güzelliklerini yaşarken, başta Gazze olmak üzere diğer birçok bölgede Müslümanların yaşadığı zulüm nedeniyle içimiz kan ağlamakta. Katil devlet İsrail’in barbarca, alçakça yaptığı saldırılar nedeniyle maalesef yüzlerce kardeşimiz şehit düştü. Her geçen gün de acı haberlere bir yenisi ekleniyor. Katil İsrail ile bu vahşet ve barbarlık karşısında susan devletleri lanetliyorum. Sizlerden, bu mübarek günlerde Gazze için Suriye için dua etmenizi rica ediyorum “ ifadelerini kullandı.