"Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı kapatılsın" talebi

"Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı kapatılsın" talebi

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı Marmaris'teki otele giden suikast timinin harekat merkezi olarak kullandığı Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın kapatılması için ilçenin belediye başkanı girişim başlattı - Çi

İZMİR (AA) - TEZCAN EKİZLER - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele ayrılmasının ardından saldırı düzenleyen timin harekat merkezi olarak kullandığı Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın kapatılması için girişim başlatan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığına başvuracağını söyledi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da çok ciddi bir kalkışma yaşandığını, FETÖ'nün darbe girişiminin halkın duruşuyla engellendiğini anımsattı.

Çiğli'nin demokrasi aşığı bir ilçe olduğunu, 15 Temmuz gecesi ve sonrası bu tavrını Türk bayraklarıyla sokağa çıkarak demokrasi ve ülkeye sahip çıkmasıyla gösterdiğini belirten Arslan, Çiğli Belediye Meclisi'nin, darbe girişimin ardından ilçelerinde yapımı süren uçaklı parka "Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı" adının verilmesini kararlaştırdığını hatırlattı.

Arslan, Çiğli 2. Hava Ana Jet Üssü'nün darbecilerce kullanılmasının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris'te kaldığı otele suikast için giden timin harekat merkezi olmasının, demokrasiye karşı duyarlılığı ve duruşuyla takdir toplayan Çiğlilileri üzdüğünü belirtti.

İlçelerinin böyle bir olayla anılmasından tüm vatandaşların büyük rahatsızlık duyduğunu dile getiren Arslan, "O akşam herkes demokrasiye olan özlemini sokaklarda ellerindeki Türk bayraklarıyla gösterdi. Bundan sonraki süreçte Çiğli'mizde darbe ve kalkışmayı hatırlatan hava üssü istemiyoruz. Çiğlili hemşehrilerimiz de kalkışmanın ardından Çiğli'deki üssü istemiyor." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı olduğu 2014 yerel seçimlerinde Çiğli'deki karargahın sivil havacılığa açılacağını söylediğini, bu alanın yeniden herkesin kullanacağı bir havalimana dönmesinin Çiğli ekonomisine büyük katkısının olacağını belirten Hasan Arslan, "Hava üssünün kapatılması için Milli Savunma Bakanlığına başvuruda bulunacağız. Öncelikli isteğimiz alanın sivil havalimanı olarak değerlendirilmesi, eğer havalimanı olmazsa yeşil alan olarak kullanılması ya da imara açılması." diye konuştu.

İzmir'in kuzeyindeki Bergama ve Çiğli ilçeleri ile Kuzey Ege Limanı inşaatının devam ettiği Çandarlı bölgesinin son yıllarda çok geliştiğini bildiren Arslan, "Kentimize gelen iş adamları ve konuklar, sivil uçuşlara açılmış Çiğli'deki havalimanını kullanırsa bölgemizde daha çok vakit geçirir. Kentin kuzey bölümüne ulaşımları daha rahat sağlanabilir." ifadesini kullandı.

Arslan, şöyle devam etti:

"Ayrıca Harmandalı bölgesinde imar planı yapmaya çalışıyoruz, şehrin planını değiştirmeye çalışıyoruz. Plan kodlarının bir yıldır gelmesini bekliyoruz. Milli Savunma Bakanlığına kadar konuyu bildirdik, üs komutanlığıyla görüşmemiz gerektiği yanıtı geldi. Bu gecikmeden ve planların çıkmamasından Harmandalı'da yaşayan vatandaşımız zarar görüyor. Planlar değişmediği için hiçbir şey yapılamıyor."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :