Çiftçiye 4 Milyon Liralık Çilek Desteği

Çiftçiye 4 Milyon Liralık Çilek Desteği

Tarımsal desteklerini artırarak sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, kiraz, elma ve asma dağıtımının ardından ilçelerde çilek fidesi dağıtımı gerçekleştirdi.

2 bin 25 dekar alanda dikimi yapılmak üzere 2 bin 530 kişiye verilen çilek desteği için 4 milyon 50 bin liralık kaynak aktarıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya genelinde bölgeler arası gelişmişlik farkının giderilmesi ve kırsal alanlarda yaşayanların desteklenmesi için fide ve fidan desteklerini sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, özellikle kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla belediyecilikte bir ilk olarak üreticiye fide ve fidan desteği yaptıklarını söyledi.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı eliyle çiftçiye 2015 yılı için 22 milyon liralık küçük ölçekli sulama projesi desteği, 9 milyon liralık fidan ve fide desteği verdiklerini, 2 milyon liralık bağ aparatı tahsis ettiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, tarımsal destekler için 61 milyon liralık yeni proje hazırladıklarını ifade etti.

 İLÇELERDE ÇİLEK FİDESİ DAĞITILDI

Tüm ilçelerde gerçekleştirdikleri kiraz, elma ve asma dağıtımının ardından çilek fidesi dağıtımı yapıldığını kaydeden Başkan Akyürek, 2 bin 25 dekar alanda dikimi yapılmak üzere 2 bin 530 kişiye verdikleri çilek desteği için 4 milyon 50 bin liralık kaynak aktarıldığını söyledi. Çilek desteği yapılan ilçelerde çiftçilere yönelik “Modern Meyvecilik”, “Organik Tarım ve Çilek Yetiştiriciliği” konularında eğitimler verildiğini de hatırlatan Başkan Akyürek, tarımsal desteklerinin artarak devam edeceğini dile getirdi.