Çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı.Valilikten yapılan...

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Tarım Kredi Kooperatifi binası önünde düzenlenen programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, kentin tarım ve hayvancılık şehri olduğunu belirtti.

Kentin sulanabilir arazisinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Gül, çiftçilerin arazilerinin kıymetlendiğini ve daha çok ürün ile rekabet edilebilir duruma gelindiğini kaydetti.

Gül, "Devlet Su İşleri tarafından planlanan veya projesi biten çok sayıda gölet projesi var. Tarım ve hayvancılık birbirini besliyor. Et ve Süt Kurumu ilimizde yeniden açıldı. İnşallah sözleşmeli besicilik yapılacak. Ektiğiniz yem bitkileri, meradan aldığınız bitkiler hayvancılığın daha da gelişmesini sağlayacak. Bu projeler ilimize kazandırıldığında büyük oranda sorunlar çözülecek." ifadelerini kullandı.

Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız ise proje kapsamında, 2 bin 800 çiftçiye 706 bin lira değerinde, 15 ton kaplamalı sertifika tohumu, 1 ton standart korunga ve 120 ton fiğ tohumu dağıtıldığını aktardı.

Dağıtımların ardından 21 bin dekar alana yem bitkisi ekiminin planlandığını açıklayan Yıldız, il genelinde yıllık 13 bin ton kaba yem üretiminin gerçekleşmesinin planlandığını ifade etti.

Konuşmaların ardından çiftçilere yem bitkileri dağıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :