Çiftçilerden Arık’a cevap

Çiftçilerden Arık’a cevap

Geçtiğimiz hafta CHP il Yönetimi tarafından ziyaret edilen Jeoloji Mühendisleri Odası KONya Şube Başkanı Fetullah Arık, burada yaptığı ‘Yer altı sularının kaçak kuyulardan sulanması’ açıklamasının ardından Altınekin Ziraat Odası’ndan cevap geldi.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, il yönetim kurulu üyeleri ve CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener geçtiğimiz hafta Konya’da birçok odayı ziyaret ederek sorunları konuşmuştu. Oda ziyaretleri sırasında Konya Jeoloji Mühendisleri Odası da ziyaret edilmiş, Oda Başkanı Fetullah Arık ise yer altı sularının kontrolsüz kullanıldığına dikkat çekerek, “Tarımsal sulamadaki kaçak su kullanımını ve yer altı sularını kontrolsüz kullanmamızdan dolayı su sıkıntısına düşebiliriz. Bundan dolayı da su açığımız çoğalacaktır. Su açığını kapatmak için tarımsal sulamanın yöntemi değiştirilip, daha verimli kullanımı sağlanmalıdır. Kaçak sulama Kontrol altına alınarak yeniden gözden geçirilmelidir” demişti.

 

Başkan Fetullah Arık’ın bu açıklamasından sonra Altınekin Ziraat Odası yetkilileri Arık’ın konuşmalarının çiftçileri derinden üzdüğünü dile getirdiler. Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu yaptığı açıklamada, Jeoloji Odası Başkanı Arık’ın açıklamasıyla tüm çiftçilerin zan altında bırakıldığına dikkat çekerek, çiftçilerin Başkan Arık’ı kınadıklarını dile getirdi. Kağnıcıoğlu yaptığı açıklamanın devamında, “Çiftçi kendi imkanları ile yeraltından su kullanarak bu topraklarda yaşayan insanlara her gün her öğün yiyecek getiren çiftçilere kaçak su kullanım yapıyor demesi çiftçilerin tepkisine yol açmıştır. Üretim yapan nasıl üretecek? Bu çiftçilerin üretimi olmadan ekonomi düzelmez. Denizleri tatlı su ile sulamak yerine, dış havzalardan bu bölgeye nasıl su gelir o konuda çalışma yapılmasını yeğlerdik” dedi.

SARIBAŞ: ÜLKENİN TOPRAKLARINI SULUYORUZ

Ayrıca konu ile ilgili Altınekin Ziraat Odası Yönetim Kurulu  Üyesi Mehmet Sarıbaş ‘ta  “Biz bu kuyulardan ülke topraklarını suluyor , ülke insanını besliyoruz. Biz çiftçiler başka ülke topraklarını sulamıyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti topraklarını suluyoruz. Getirin bize dış havzalardan suyu değil Türkiye Dünyayı besleriz" diye konuştu. Haber Merkezi