Çiftçiler Hannover tarım fuarında

Çiftçiler Hannover tarım fuarında

Almanya'nın Hannover şehrinde gerçekleştirilen tarıma yönelik Agritechnica Fuarına, Kayserili çiftçilerin de katıldığı bildirildi.Kayseri Şeker Fabrikası’ndan...

Almanya'nın Hannover şehrinde gerçekleştirilen tarıma yönelik Agritechnica Fuarına, Kayserili çiftçilerin de katıldığı bildirildi.

Kayseri Şeker Fabrikası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, profesyonel bitki üretiminde kullanılan en son teknolojileri, tarımsal yenilikleri, tarım alet ve ekipmanları ve bunların etkin yönetimi için farklı, yenilikçi bakış açısının kazanıldığı Agritechnica Fuarına Kayserili çiftçilerde katıldı.

 Kayseri şeker çiftçilerinden oluşan 40 kişilik heyet, tohum işleme merkezi ile şeker pancarı tarla ve şeker fabrikasında incelemelerde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Hannover fuarının tarım sektöründe önemli fuarlardan birisi olduğunu ifade etti.

Fuara katılan çiftçilerin tarımdaki gelişmeleri görme imkanı bulduğunu ifade eden Akay, şunları kaydetti:

"İnşallah bu ziyaretlerden tüm çiftçilerimiz fayda temin etmiştir. Bizim kısa zamanda Avrupa'daki üretim seviyesini yakalamamız için sadece geliştirilen teknolojileri görmek değil üretimimizde kullanmak, diğer çiftçilerimize örnek olabilecek uygulamayı yapabilmektir. Bu seyahat bilgilenme seyahati olarak değerlendirilmelidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı