Çift haneli büyümenin yankıları

Çift haneli büyümenin yankıları

TSF Başkanı Çenesiz:- "Rekor büyümeyi ihracatımız ile devam ettirecek potansiyele sahibiz"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) Başkanı Erdem Çenesiz, "Rekor büyümeyi ihracatımız ile devam ettirecek potansiyele sahibiz." ifadesini kullandı.

Çenesiz, yaptığı yazılı açıklamada, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme verilerini değerlendirdi.

Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte gerçekleştirdiği büyümenin sürpriz olmadığını belirten Çenesiz, "Çift haneli bir büyüme rakamına ulaşacağımızdan şüphemiz yoktu. İhracat odaklı ekonomi politikaları izlenmeye devam edildikçe bu büyüme rakamları bizler için sürpriz olmamalı. Temsil ettiğimiz seramik sektörü, ihracat ve üretimdeki gücüyle Türk ekonomisindeki büyümeye ciddi katkılar sağlamaktadır. Sorumluluğumuzun bilincinde daha çok çalışmaya, üretmeye ve ihraç etmeye devam edeceğiz. İhracatı öncelikli ele alan ekonomik politikalar sayesinde büyümeyi yüksek oranlarda sürdürülebilir kılacak sanayi alt yapısına sahibiz. Rekor büyümeyi ihracatımız ile devam ettirecek potansiyele sahibiz." değerlendirmesinde bulundu.


- "Sürdürülebilir büyüme için ihracat"

Erdem Çenesiz, ihracat hedeflemeden yapılan yatırımların milli servet kaybına sebep olduğunu belirterek, ekonomide sürdürülebilir bir büyüme ve gelişme için yüksek katma değerli ürün üretimi ve bu ürünlerin net ihracatını arttırmak gerektiğini vurguladı.

İhracatın finansmanı konusunda gerek teminat gerekse maliyet alanlarında yapılan çalışmaların sonuç verdiğini kaydeden Çenesiz, bunların arttırılarak devam etmesinin büyümeyi sürdürülebilir hale getireceğini, en temel etken olan ihracatı da arttıracağını belirtti.

Çenesiz, Eximbank'ın hazine kaynaklı kredilerine yapılan kur sabitlemesinin, işletme kredilerine de uygulanması gerektiğine dikkati çekti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :