Çift haneli büyümenin yankıları

Çift haneli büyümenin yankıları

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:- "Türk müteşebbisinin, karşısına çıkarılan her olumsuzluğa, dışarıdan gelen ekonomik ve siyasal engellere rağmen neler yapabileceğini, Türkiye'nin ne kadar dinamik ve üretken olduğunu dünyaya bir kez daha ispatladık"

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türk müteşebbisinin, karşısına çıkarılan her olumsuzluğa, dışarıdan gelen ekonomik ve siyasal engellere rağmen neler yapabileceğini, Türkiye'nin ne kadar dinamik ve üretken olduğunu dünyaya bir kez daha ispatladık." ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdi.

Türkiye'nin, üçüncü çeyrekteki ve 9 aylık büyüme oranlarıyla dünyada gıptayla bakılan, pozitif ayrışan ve yıldızı parlayan bir ülke haline geldiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Türk müteşebbisinin, karşısına çıkarılan her olumsuzluğa, dışarıdan gelen ekonomik ve siyasal engellere rağmen neler yapabileceğini, Türkiye'nin ne kadar dinamik ve üretken olduğunu dünyaya bir kez daha ispatladık. Tüccarımız, sanayicimiz, üreticimiz olumsuz tezviratlara kulağını tıkadı, ileriye bakarak yeni bir başarı hikayesi yazdı."

Hisarcıklıoğlu, büyüme rakamlarının yüksek çıkmasıyla hükümetin hayata geçirdiği finansman, istihdam ve üretim desteklerinin doğru adımlar olduğunun da ortaya çıktığının altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Geçen sene Türkiye'ye güvenen kazanır demiştik. Gerçekten de güvenip yatırıma ve üretime devam eden kazandı. Türk iş dünyası olarak hedefimiz 2017'de yüzde 7 büyümeye ulaşmak ve sonrasında da bu büyümeyi daha çok üretim, yatırım ve ihracatla devam ettirmek. Hükümetimize, ekonomi yönetimine, iş dünyamızın yanında yer alarak hayata geçirdiği reformlarla bu büyümede itici güç olmasından dolayısıyla teşekkür ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :