Çift haneli büyümenin yankıları

Çift haneli büyümenin yankıları

ASO Başkanı Özdebir:- "Türkiye yoluna güçlenerek devam ediyor"- "Türkiye'nin, Çin'in büyüme rakamını geçerek bu sene en yüksek büyümeyi gerçekleştiren ülke olacağını tahmin ediyorum"

ANKARA (AA) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, "Türkiye yoluna güçlenerek devam ediyor. Türkiye'nin, Çin'in büyüme rakamını geçerek bu sene en yüksek büyümeyi gerçekleştiren ülke olacağını tahmin ediyorum." ifadesini kullandı.

Özdebir, yazılı açıklamasında, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdi.

Yılın üçüncü çeyreğindeki yüzde 11,1'lik büyüme rakamının sürpriz olmadığını vurgulayan Özdebir, söz konusu dönemde önemli bir büyüme gerçekleşeceğinin tüm ekonomistler tarafından öngörüldüğünü anımsattı.

Özdebir, beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyümenin önemine dikkati çekerek, "Sanayinin ve özelde ise imalat sanayinin yaklaşık yüzde 15 büyümesi, Türk sanayicileri olarak bizleri memnun etti. Hain darbe girişiminin bir yıl sonrasında büyümenin bu boyutta olması, Türkiye ekonomisinin ne derece güçlü olduğunu ortaya koymaktadır. Bu sürede hükümetimiz ve özel sektörümüz uyum içerisinde sürdürülebilir bir büyümeyi tesis etmeyi başarmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası kuruluşların bu gelişmeyi dikkate alarak Türkiye'nin büyüme beklentilerini revize etmesi gerektiğine işaret eden Özdebir, şunları kaydetti:

"Türkiye yoluna güçlenerek devam ediyor. Yılın genelindeki büyüme performansıyla Türkiye'nin Çin'in büyüme rakamını geçerek bu sene en yüksek büyümeyi gerçekleştiren ülke olacağını tahmin ediyorum. Ekimdeki sanayi üretim endeksi değeri bu yolda yürümeye devam ettiğimizi net bir şekilde göstermektedir. 2016 yılının 3. çeyreğinde yüzde 3,1 daralan imalat sanayi, bu yıl yüzde 15,2'lik büyüme performansı yakaladı. Temmuz-eylül döneminde imalat sanayi üretim endeksleri değerinin zirve yapması, bu performansın öncü göstergeleri olmuştur. Sanayi ciro endeksi eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 32 artmıştır. Büyüme rakamlarıyla somutlaştırılan bu performans, tüm zorluklarına rağmen Türkiye'nin ve Türk sanayicisinin yoluna devam ettiğini göstermektedir. Tüm göstergelerin büyümenin önünde engel bulunmadığını ortaya koymaktadır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :