Cide Yerel Eylem Grubu Derneği’nin çalışmalarına belgesel çekildi

Cide Yerel Eylem Grubu Derneği’nin çalışmalarına belgesel çekildi

Kastamonu'da Cide, Şenpazar, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde faaliyet gösteren Cide Yerel Eylem Gurubu Derneği'nin çalışmalarına belgesel çekildi.

Kastamonu'da Cide, Şenpazar, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde faaliyet gösteren Cide Yerel Eylem Gurubu Derneği'nin çalışmalarına belgesel çekildi. Çekimleri tamamlanan belgeselin yakın zamanda gösterime girmesi bekleniyor.

Kastamonu'da Cide, Şenpazar, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinde faaliyet gösteren Cide Yerel Eylem Gurubu Derneği'nin çalışmalarına belgesel çekildi. İlk ayağı Almanya'nın Brüksel şehrinde çekilen çekimlerin ikinci ayağı Kastamonu'nun Cide ilçesinde yapıldı.

Çekimler sebebiyle Belçika'dan ve İtalya'dan iki misafir Kastamonu'nun Cide ilçesine geldi. Cide'de iyi uygulama örnekleri olan proje ziyaretleri, halk oyunları, yöresel yemeklerin ikramı ve ilçenin doğal güzelliklerin çekimi gerçekleştirildi. Çekimlerin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı AB Yapısal Uyum Otoritesi ve TRT iş birliğindeki çekimlere de Şenpazar ve Pınarbaşı ilçelerinde devam edildi. Şenpazar ve Pınarbaşı ilçelerinde de yapılan projeler ve yöresel kıyafet ve yemekler tanıtılarak çekimleri yapıldı.

Çekimleri tamamlanan belgeselin, montajı tamamlandıktan sonra yakın zamanda gösterime girmesi bekleniyor. Çekilen belgesel ile ilçelerin tanıtımı anlamında büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Cide Yerel Eylem Gurubu Derneği Başkanı Serdar Kaptan, belgesel için yapılan çekemlerde emekleri ve katkıları geçen herkese teşekkür etti. Belgesel çekimlerine Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi Teknokent'te destek verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.