Çiçekçiler erken seçimden umduğunu bulamadı

Çiçekçiler erken seçimden umduğunu bulamadı

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Bağdatlıoğlu:- "7 Haziran seçimlerinin propaganda döneminde siyasiler çiçeğe büyük önem vermiş, seçmene yaklaşık 40 milyon dal kesme çiçek dağıtmışlardı"- "Bu seçim döneminde siyasetçil

ANTALYA (AA) - LEYLA ATAMAN KOYUNCUOĞLU - Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, 7 Haziran seçimlerinin kampanya döneminde siyasetçilerin seçmenlere yaklaşık 40 milyon dal kesme çiçek dağıttığını belirterek, "Bu seçim döneminde siyasetçilerin çiçek kullanımı sıfıra yakın" dedi.

Bağdatlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiçeğin sevgi, dürüstlük, barışın simgesi ve rüşvet sayılmayan tek hediye olduğunu söyledi.

Politikacıların bu nedenle çiçeğe ilgi gösterdiğini vurgulayan Bağdatlıoğlu, özellikle propaganda dönemlerinde siyasilerden kesme çiçeklere çok talep geldiğini ifade etti.

Bağdatlıoğlu, politikacıların, önceki dönemlerde "bir çiçek, bir oy" algısıyla hareket ettiğini bildirerek, şöyle konuştu:

"7 Haziran seçimlerinin propaganda döneminde siyasiler çiçeğe büyük önem vermiş, seçmene yaklaşık 40 milyon dal kesme çiçek dağıtmışlardı. Fakat bu dönem siyasilerden beklediğimiz ilgiyi göremedik.

Bu seçim döneminde siyasetçilerin çiçek kullanımı sıfıra yakın, siyasilerin propaganda dönemi boyunca çiçek tüketiminin ancak 4-5 milyon dal düzeyinde kalacağını düşünüyorum. Sanırım siyasetçiler de yoruldu, ilk seçimde çiçek dağıtanlardan şu ana kadar hiç talep yok."

- Siparişler yüzde 90 azaldı

Geçen seçim dönemine göre siparişlerin yüzde 90 azaldığına dikkati çeken Bağdatlıoğlu, şöyle devam etti:

"Geçen seçim döneminde iç pazarda ciddi bir talep olmuştu. Bu dönemde siyasetçiler çalışmalarını fazla para harcamadan yapıyorlar. Çiçek dağıtan azaldı. Üretici arkadaşlarımız 'bir seçim daha olacak büyük çaplı çiçek kullanımı olur' diye umutlanırken, neredeyse hiç kullanılmadı."

Bağdatlıoğlu, şu anda afiş olmadığı için matbaaların da çalışmadığını anlatarak, "Siyasetçiler ya çiçek dağıtmak istemiyor ya da paraları bitmiş" görüşünü dile getirdi.

Liderler çiçek kullandığı zaman milletvekili adaylarının da aynı yolu izlediğini belirten Bağdatlıoğlu, adayların seçmene çiçek vermenin büyük artısını gördüğünü savundu.

Depolarda bekleyen ihracat fazlası çiçekleri uygun fiyata çiçekçilere verebileceklerine işaret eden Bağdatlıoğlu, bu sayede Türk halkının da çiçekle tanışmasına imkan sağlanacağını kaydetti.

Bağdatlıoğlu, siyasilerin çiçek kullanmasını maddi kazanç olarak görmediklerini ifade ederek, "Burada çiçeğin gücünün herkese gösterilmesi, çiçeğin barış ve sevgi sembolü olarak halkla buluşması bizim için büyük anlam taşıyor" dedi.

Yalova, İzmir ve Antalya'da üretilen çiçeklerin meydanlarda halkla buluşabileceğini bildiren Bağdatlıoğlu, siyasetçilerin halka duygularını sert bir üslup yerine çiçekle anlatabileceğini sözlerine ekledi.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı