Çiçek ve Özel birlikte ‘Sema’ izledi

Çiçek ve Özel birlikte ‘Sema’ izledi

TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek ve Genelkurmay Eski Başkanı Necdet Özel, Konya’da düzenlenen, Hz. Mevlana'nın 745. Vuslat Yıl dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri programına katıldı.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Konya’ya gelen, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Eski Başkanı Cemil Çiçek ve Genelkurmay Eski Başkanı Necdet Özel, ilk olarak Hz. Mevlana’nın Türbesini ziyaret etti. Ziyarette, Çiçek ve Özer’e eşlik eden İl Kültür ve Turizm Müdür Abdüssettar Yarar, devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyaretin ardından Mevlana Kültür Merkezine geçen Çiçek ve Özel, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğunun, Devlet Sanatçısı Ahmet Özhan’ın solistliğinde verdiği Türk Tasavvuf Müziği Konseri, Tasavvuf Tarihi Araştırmacısı ve Yazar Tuğrul İnançer’in sunduğu Mesnevi sohbeti ve ardından Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun sergilediği Sema Ayin-i Şerifini izledi.

Hz. Mevlana’yı Anma etkinliklerinin önemli bir bölümünün gerçekleştirildiği, Mevlana Kültür Merkezi Sema salonunda protokol için ayrılan bölümde bu yıl ilk defa beş tepe modeli uygulandı. Üst düzey protokol üyeleri ön sıralar yerine, protokol için ayrılan orta bölümde yer aldı.