Çiçek snowboard ve rallinin en hızlısı olacak

Çiçek snowboard ve rallinin en hızlısı olacak

Kıtalararası Ralli Şampiyonası'nda mücadele eden Çiçek Güney, Snowboard Dünya Kupası'na katılmayı hedefliyor- Milli snowboardcu Çiçek Güney: "FIS yarışlarının Türkiye'de olması ve Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olmamız benim için çok değerli" - "Ulu


ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Milli snowboardcu Çiçek Güney, Erzurum'da yarın başlayacak Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) turnuvasında kazanacağı puanlarla Dünya Kupası'na katılabilmeyi hedeflediğini söyledi.

Kıtalararası Ralli Şampiyonası'nda da Burcu Çetinkaya'nın yardımcılığını yapan Çiçek Güney, AA muhabirine, Erciyes Dağı'nda 4 Mart'ta organize edilecek Dünya Kupası'na katılabilmek için 10 puana ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Bir süredir yarışmayı planlamadığını anlatan Çiçek, "Bu noktada FIS yarışlarının Türkiye'de olması ve Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olmamız benim için çok değerli. Düşmediğim takdirde gerekli puanı alacağımı düşünüyorum." dedi.

Dünya Kupası'nda Türkiye'nin 6 sporcu kotasının bulunduğunu ancak puan yetersizliği nedeniyle yarışlarda 2 kadın 2 erkek sporcuyla temsil edilebileceğini vurgulayan Çiçek, "Dünyadaki en önemli snowboard yarışlarından birisi Erciyes'te yapılacak. Bugüne kadar birçok uluslararası organizasyonda yer aldım ama Dünya Kupası'nda hiç yarışmadım. Dünya Kupası'nda yer almak bile önemli bir başarı." diye konuştu.


- "Sporcu ve tesis yatırımı çok önemli"

Çiçek Güney, yabancı sporcuların yaklaşık 250 gün kar üstünde olduğunu ve sürekli antrenman yaptığını vurgulayarak, Türk sporcuların aynı imkanlarının bulunmadığını belirtti.

Ülkeye alınan uluslararası organizasyonların değerli olduğunu dile getiren Çiçek, "Uluslararası organizasyonlarla beraber sporcuya yapılan yatırım da önemli. Bunların sonrasında yakın bir gelecekte olimpiyatlarda da temsil edileceğimizi düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de tesislerin yetersiz olduğuna dikkati çeken milli sporcu, şöyle devam etti:

"Ülkemizin her yerinde çok güzel dağlarımız var. Bu anlamda Erciyes öncü oldu. Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ciddi yatırımıyla, Erciyes Dağı muhteşem bir kayak merkezi haline geldi. Bu merkez, yapılacak yatırımlarla giderek büyüyecek. Ben de Çiçek Güney Spor Kulübünü kurdum. Hem kayak hem snowboard sporcularını küçük yaştan itibaren eğiterek, Türkiye'de başarılı olabilmeleri ve ülkemizi temsil edebilmeleri için elimden geleni yapıyorum. Her kulübün aynı özveride ve fedakarlıkta bulunarak sporculara yönelmesi gerekiyor. İnanıyorum ki yurt dışında sporculara verilen değeri verir ve imkanları sunarsak, bizim çocuklarımız da en az onlar kadar başarılı olacaktır."


- "Amacım çocuklara bu sporu sevdirebilmek"

Çiçek Güney, kariyerinde birçok başarı bulunduğunu belirterek, artık yeni sporcular yetiştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Önceleri olimpiyatlarda yarışmayı hedeflediğini şimdi ise çocuklara yöneldiğini dile getiren Çiçek, bugüne kadar öğrendiklerini çocuklara aktarmak istediğini ifade etti.

Çok zor bir spor yaptığını ve yaş itibarıyla artık eskisi kadar güçlü olmadığını belirten milli sporcu, "Dünya Kupası'nda yarıştıktan sonra tamamen çocuklara yönelmek istiyorum. Çocuklara, bu sporu nasıl daha iyi yapabileceklerini göstermek ve ülkemizi temsil etmelerini sağlama amacındayım." diye konuştu.


- "Vazgeçebileceğim sporlar değil"

Çiçek Güney, sadece snowboard sporuyla uğraşmadığını, 10 senedir de ralli dünyasının içinde olduğunu anlattı.

Snowboard ve ralliden vazgeçemeyeceğini kaydeden Çiçek, şunları söyledi:

"Sporculuğu bıraksam bile antrenör, teknik kurul üyeliği veya federasyonda bir görev içinde olacağım. Ralli sporuna, 2007 yılında Burcu Çetinkaya ile birlikte başladım. Uluslararası organizasyonları da katarsak, yarışmadığım şampiyona kalmadı. Burcu ile ralli parkurlarında, dünyanın etrafını iki kez döndük. Bu önemli bir rakam."

Bu temponun yorucu olduğunu ve artık ralliye biraz olsun ara vermek istediğini ifade eden Çiçek Güney, şunları kaydetti:

"Gerçekten güzel başarılar elde ettik. Kıtalararası Ralli Şampiyonası'nda ilk 8'e girenler puan alıyor. Biz, yedinci olarak ilk Türk ve kadın ekip olarak puan aldık. Adımızı tarihe yazdırdık. 3 kez de co-pilot şampiyonluğum var. En başından beri pilot olmak istiyordum. Önümüzdeki sezon, Kadınlar Pist Şampiyonası'nın yapılması planlanıyor. O şampiyonanın içinde pilot olarak yarışmayı düşünüyorum. Belki beni önümüzdeki sene pistlerde pilot olarak görebilirsiniz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :