Çiçek, Kırgızistan Meclis Başkanı Jeenbekov ile görüştü

Çiçek, Kırgızistan Meclis Başkanı Jeenbekov ile görüştü

"Stratejik ilişkilerimizi her alanda sürdürmeye devam edeceğiz"

TBMM (AA) - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kırgızistan ile ilişkilere büyük önem verdiklerini belirterek, yarından sonra kurulacak yeni hükümet döneminde de bu politikanın değişmeyeceğini ve stratejik ilişkileri her alanda sürdürmeye devam edeceklerini söyledi. 

Çiçek, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yarınki yemin ve devir teslim törenleri için Ankara'da bulunan Kırgızistan Meclis Başkanı Asilbek Jeenbekov ile bir araya geldi. 

Çiçek'in makamında bir süre baş başa görüşen her iki meclis başkanı, daha sonra heyetler arası görüşmeye geçti. 

Çiçek, burada yaptığı konuşmada, Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinin devlet ilişkilerinin ötesinde derin tarih ve anlamı olan kardeşlik ilişkisi olduğunu belirterek, Türkiye'nin Kırgızistan'a özel ilgi duyduğunu ve bu ülkedeki gelişmeleri yakından izlediğini ifade etti. 

Kırgızistan'ın başarı, istikrar ve refahından dolayı sevinç duyduklarını dile getiren Çiçek, "Başarınız için elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz" dedi. Kardeş ülke yetkililerinin fırsat oldukça bir araya gelmesinin ve ikili ilişkileri konuşmasının yararlı olduğunu anlatan Çiçek, "Yarından sonra yeni hükümet kurulacak ama bunun ilişkilere olumsuz etkisi olmayacak. Hükümetler değişse de politika değişmez, stratejik ilişkilerimizi her alanda sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

Kırgızistan Meclis Başkanı Jeenbekov da bağımsızlıklarını kazanmalarından bu yana Türkiye'den gördükleri desteği unutmadıklarını belirterek, iki ülkenin 20 yılda birçok alanda işbirliği yaptığını kaydetti. 

Türkiye'nin uluslararası alanda gündem belirleyecek ülke konumuna gelmesinin büyük emek ve ekip çalışmasıyla mümkün olduğunun farkında olduklarını dile getiren Jeenbekov, "Bağımsızlığımızı kazanırken Türkiye  bizim için nasıl sevindiyse, biz de Türkiye'nin güçlenmesinden aynı sevinci duyuyoruz" dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı