Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde sömestir yoğunluğu

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde sömestir yoğunluğu

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Cıbıltepe'de yarıyıl tatili için rezervasyonlar doldu - Otel müdürü Sönmez:- "Yarıyıl tatili ile bölgedeki otellerin tamamı yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Tatil sonrası da doluluk oranları yüksek olacak"- Kayak a

KARS (AA) - HÜSEYİN DEMİRCİ - Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Cıbıltepe'de, sömestir tatili dolayısıyla oteller ile apart evlerdeki doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Sarıçam ormanları, kristal karı ve çığ riski bulunmayan pistleriyle öne çıkan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, bölgede 3 gündür süren yağış sebebiyle kar kalınlığı 90 santimetreyi buldu.

Sömestir tatilinin de etkisiyle Cıbıltepe'deki 2 bin yatak kapasiteli 6 otel ile çok sayıda apart evde rezervasyonlar doldu. Ülkenin birçok kentinden Cıbıltepe'ye akın eden vatandaşlar kayak, snowboard ve kızaklar ile kayıyor, atlı kızaklarla gezinti yapıyor.

Kayak merkezinde hizmet veren bir otelin genel müdürü Kemal Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarıyıl tatiliyle kayak merkezinde yoğunluk oluştuğunu söyledi.

Pistlerin kayak yapmak için ideal duruma getirildiğini ifade eden Sönmez, şunları aktardı:

"Yarıyıl tatili ile bölgedeki otellerin tamamı yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Tatil sonrası da doluluk oranları yüksek olacak. Kar yağışı devam ediyor, pistlerimiz hazır. Mekanik tesislerimiz de misafirlerimizin hizmetindedir. Ayrıca atlı kızaklar da kayakseverlerin vazgeçilmezi oldu. Konuklarımız, Kars Valiliğimizin girişimleriyle hazırlanan "kars.gow.tr"den pistler bölgesini canlı olarak 24 saat aralıksız izleme şansına sahipler. Yani buraya gelmeden önce bölgenin durumunu canlı olarak görebilirler."

- Tatilciler Cıbıltepe'den memnun

Yörenin ziyaretçilerinden Pelin Çamlı, ailesiyle tatil için Ankara'dan Sarıkamış'a geldiklerini belirterek, "Burada kristal karda kayak yapmak ayrı bir zevk. Gelmişken sarıçamlar arasında atlı kızak keyfi yapalım dedik. Çok güzel bir duygu, herkesin burayı görmesi lazım." dedi.

Mustafa Çamlı ise Sarıkamış'ın doğası ve kar kalitesinin insanları cezbettiğini söyledi.

Kayak antrenörü Şener Ağbaba da bu sene merkeze ilginin geçen yıllara göre artığını vurgulayarak, "Tatil başladı, otellerimizde hiç boş yer yok. Pistlerimiz çok iyi. İnşallah bol, bereketli, kazasız, belasız bir sezon geçireceğiz." diye konuştu.

Kayak merkezinde bilgisayar donanımlı, saatte bin 200 kişi kapasiteli 4 telesiyej ile toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan 8 slalom pisti ile 1 snowboard pisti hizmet veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :