"CHP’nin vesayet marketi kapanacak"

"CHP’nin vesayet marketi kapanacak"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik:- "CHP eğer rejim değişikliği tartışması açıyorsa, bilin ki bunun arkasında millet için getirilen hayırlı bir düzenlemeyi engelleme, millet-devlet için yapılacak faydalı bir işi yolundan saptırmak için kriz çıkartma gayret

ADANA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "CHP eğer rejim değişikliği tartışması açıyorsa, bilin ki bunun arkasında millet için getirilen hayırlı bir düzenlemeyi engelleme, millet-devlet için yapılacak faydalı bir işi yolundan saptırmak için kriz çıkartma gayreti vardır. CHP, rejimi istismar etme partisidir." dedi.

Çelik, Aladağ ilçesinde düzenlenen "halkla buluşma" etkinliğinde yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla, hep beraber yeni bir demokratik dönemece doğru gittiklerini bildirdi.

Karşı karşıya kaldıkları tehditler ve terör örgütlerine karşı verilen mücadelenin, vatandaşların destekleri sayesinde gerçekleştiğini belirten Çelik, "Eğer bu destek olmasaydı. Sizin bu güzelliğiniz, sizin bu güzel dayanışmanız olmasaydı, Türkiye üzerinde başka projeleri, başka düşünceleri, hiç de iyi ve hayırlı düşünceleri olmayanlar başarılı olurdu." diye konuştu.

Çelik, 15 Temmuz öncesi Türkiye'de koalisyon tehlikesinin kalkmadığını gördüklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"7 Haziran'dan sonraki süreçte, 15 Temmuz’a gelinceye kadar, 15 Temmuz gecesi Türkiye'de bir koalisyon olsaydı, FETÖ'nün o darbe girişimine karşı, koalisyon ortakları arasında bir anlaşmazlık olsaydı veya cumhurbaşkanıyla başbakan arasında bir anlaşmazlık, çelişki, çatışma olsaydı, biz emin olun öylesi bir darbe girişimini bu aziz milletin büyük desteği ve kahramanlığı sayesinde engelledik ama bir koalisyon olsaydı, adalet bakanına ayrı, içişleri bakanına ayrı talimatlar gitseydi, karşı karşıya kalacağımız tehlikenin büyüklüğünü düşünün. Bunun için, Türkiye'nin koalisyonların bir daha ortaya çıkmayacağı sistem değişikliğine ihtiyacı vardır. Koalisyon dönemini tamamen geride bırakmamız lazım. Koalisyonları geride bırakacak sistem değişikliği inşallah 16 Nisan'da sizlerin vereceği 'evet' oylarıyla mümkün olacaktır."

- "16 Nisan'dan sonra CHP’nin kriz dükkanı kapanacak"

Türkiye’nin rejiminin cumhuriyet olduğunu ve bununla kimsenin bir sorunu bulunmadığına değinen Çelik, "Ben size rejim değişikliğinin ne olduğunu söyleyeyim. 27 Mayıs darbesi bir rejim değişikliğidir. Niye? Cumhuriyetin içinden cumhuru çalmıştır.” ifadesini kullandı.

Bakan Çelik, 27 Mayıs darbesiyle milletin verdiği yetkinin gasbedildiğini anımsatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hala o günlerde o darbenin gerekli olduğuna, o darbenin yapılması gerektiğine dair bir sürü yorum okumaya devam ediyoruz. 27 Mayıs darbesinin arkasında, 27 Mayıs darbesini destekleyen parti CHP’dir. 12 Eylül ve 28 Şubat dönemlerinde, hiçbir şekilde darbeyle bir sorun yaşamadılar. Söylem olarak darbecilerin yanında yer aldılar. 28 Şubat döneminde ve diğer dönemlerde, yani siyasete müdahale edildiği, cumhuriyetin içinden cumhurun yetkisinin çalınmaya çalışıldığı, yani rejim değişikliğinin olduğu dönemlerde. 28 Şubatı hatırlayın, 27 Mayıs gibi 28 Şubat’ta da siyasete müdahale edilmesine tam bir destek verdi. Demek ki rejim değişikliklerine destek verme konusunda, rejim değişikliklerinin yanında yer alma konusunda sabıkası olan kim?"

Çelik, 16 Nisan'da verilecek 'evet' oylarıyla sistem değişikliği hayata geçtiği zaman CHP’nin kriz dükkanının, vesayet marketinin kapanacağını bildirdi.

CHP'nin bundan sonra millet iktidarına, iradesine müdahale etmeyle ilgili bütün kapasitesinin ortadan kalkacağına dikkati çeken Çelik, şu görüşlere yer verdi:

"Vesayet bültenini kapatmaya, kriz marketine kilit vurmaya, CHP tarafından konmuş ve Türkiye'de kurumsallaştırılmış millet iktidarına müdahale etme, millet iktidarını gasbetme yapılanmasına son vermeye, 16 Nisan'da gerçekleştireceğimiz halk oyuyla, 'evet'lerle birlikte karar vermiş olacağız. Dolayısıyla vesayet marketinin kapanması, kriz AVM'sinin ortadan kalkması, müdahale dükkanlarına kilit vurulması için 16 Nisan'da sandıklardan 'evet' çıkması, hepimiz için hayati bir dönüm noktasıdır."

- "CHP, rejimi istismar etme partisidir"

Çelik, CHP'nin millet için yapılan faydalı işlere karşı çıktığını belirterek, "CHP eğer rejim değişikliği tartışması açıyorsa, bilin ki bunun arkasında millet için getirilen hayırlı bir düzenlemeyi engelleme, millet-devlet için yapılacak faydalı bir işi yolundan saptırmak için kriz çıkartma gayreti vardır. CHP, rejimi istismar etme partisidir. Bütün tarihleri boyunca rejimi istismar ettiler, cumhuriyet ilkelerini istismar ettiler." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet rejiminin en güçlü döneminin, AK Parti iktidarları zamanında yaşandığının altını çizen Çelik, "Cumhuriyeti güçlendirmek için 'evet' diyeceğiz. Rejim istismarcılarının kurduğu vesayet marketini, kriz dükkanını ve müdahale AVM’sini kapatmak için 'evet' diyeceğiz." dedi.

Bakan Çelik, konuşmasının ardından esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :