CHP'nin Taksim Meydanı'nda yapacağı miting

CHP'nin Taksim Meydanı'nda yapacağı miting

Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: "Temel amacımız darbe karşıtlığımızı bir kez de Taksim'den göstermek"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, partisinin ev sahipliğinde yarın yapılacak mitinge ilişkin, "Temel amacımız darbe karşıtlığımızı bir kez de Taksim'den göstermek." dedi.

Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taksim Meydanı'nda yarın saat 18.00'de düzenleyecekleri "Cumhuriyetine, demokrasine sahip çık" mitingi ile ilgili hazırlıklarının sorunsuz şekilde sürdüğünü söyledi.

CHP olarak, 15 Temmuz günü ordu içindeki cunta ayağının darbe girişimine karşı net bir duruş ortaya koyduklarını aktaran Bingöl, "O gece Genel Başkanımız başta olmak üzere bütün örgütümüz, milletvekillerimiz ortak sesle, tıpkı bundan önce olduğu gibi bu darbe girişimine de karşı bir duruş sergiledik." ifadesini kullandı.

"Temel amacımız darbe karşıtlığımızı bir kez de Taksim'den göstermek." diyen Bingöl, şunları kaydetti:

"Bu mitingi düzenlememizin amacı, bütün örgütlerimizle, Türkiye'nin birleştirici gücü olan CHP'nin düzenlediği büyük buluşma ile darbe karşıtı tutumuzu iyice pekiştirmek. Darbe nereden gelirse gelsin, hangi güçlerden gelirse gelsin, darbe başarıya ulaşsa ya da ulaşmasa dahi bütün darbelere karşı olduğumuzu alanlarda da göstermek, haykırmak. Sadece CHP'liler değil, 78 milyon vatandaşımız oraya gelip, ortaklaşarak bu darbe karşıtlığımızı daha gür bir sesle ifade etmek istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :