Chp'nin Seçim Bildirgesi

Chp'nin Seçim Bildirgesi

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "CHP'nin beyannamesinde 28 Şubat'ta Milli Güvenlik kararları ile dayatılan 8 yıllık kesintisiz eğitimi yeniden getirmeye ahdetmiş olması, yeniden imam hatip okullarının orta kısımlarının kapatılacağına dair düzenlemeyi önce

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, CHP'nin seçim beyannamesindeki eğitimle ilgili vaatlerini eleştirerek, "28 Şubat'ta Milli Güvenlik kararları ile dayatılan 8 yıllık kesintisiz eğitimi yeniden getirmeye ahdetmiş olması, yeniden imam hatip okullarının orta kısımlarının kapatılacağına dair düzenlemeyi öncelemiş olması CHP'nin seçilmemek üzere seçim beyannamesi yazdığını gösteriyor" dedi.

Aynı zamanda Eğitim-Bir Sen'in de Genel Başkanı olan Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim beyannameleri açıklanmadan önce siyasi partilere çağrı da bulunarak eğitim kalitesinin artırılması ve eğitim ortamlarının iyileştirilmesini istediklerini söyledi. 

AK Parti, CHP ve HDP'nin seçim beyannamelerini titizlikle incelediklerini ifade eden Yalçın, CHP'nin seçim bildirgesinde yer alan eğitimle ilgili bir vaadin kendilerini çok şaşırttığını dile getirdi. 

Sendika olarak bildirgede eğitimle ilgili savunulan görüşü doğru bulmadıklarını anlatan Yalçın,  "CHP'nin beyannamesinde 28 Şubat'ta Milli Güvenlik kararları ile dayatılan 8 yıllık kesintisiz eğitimi yeniden getirmeye ahdetmiş olması, yeniden imam hatiplerin orta kısımlarının kapatılacağına dair düzenlemeyi öncelemiş olması CHP'nin seçilmemek üzere seçim beyannamesi yazdığını gösteriyor" diye konuştu.

Yalçın, aynı seçim beyannamesindeki "karma eğitim" uygulamasına da işaret ederek, "Türkiye'de karma eğitim dayatması ve CHP'nin de bildirgesinde karma eğitime yönelmesi CHP'ye neden oy verilmesi gerektiğini değil, neden oy verilmemesi gerektiğini sanırım ortaya koyuyor. Onun için CHP seçim bildirgesi ile sınıfta kalmıştır" değerlendirmesine bulundu.

Yalçın, HDP'nin seçim bildirgesini de eğitim yönünden titizlikle incelediklerini söyledi.

Söz konusu partinin 4+4+4 eğitim sisteminden vazgeçileceğini beyan ettiğini dile getiren Yalçın, "Vesayetçilerin ruhuna aşık olduklarını görüyoruz. Dolaysıyla HDP de bu konuda kesinlikle sınıfta kalmıştır" dedi.

Yalçın, seçim için her şeyi mübah görenlerin, halkın bu konuda nasıl davranacağını seçimde göreceklerini kaydetti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı