CHP'nin oturma eylemine tepki: "OTURARAK İKTİDAR OLUNMAZ"

CHP'nin oturma eylemine tepki: "OTURARAK İKTİDAR OLUNMAZ"

CHP Konya İl Teşkilatı ‘OHAL Değil, Demokrasi İstiyoruz’ başlığıyla oturma eylemi gerçekleştirdi.

CHP Genel tarafından tüm Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan basın açıklamasıyla Konya’da da CHP Konya il başkanlığı tarafından Gedavet Parkında yapılan ‘OHAL Değil, Demokrasi İstiyoruz’ konulu bir basın açıklamasıyla 1 saat süren oturma eylemiyle OHAL’in kaldırılmasını istedi. Bazı bölgelerde hızını alamayarak yol kapatma eylemine dönüşen oturma eylemleri 'oturarak iktidar olunmaz' tepkilerine neden oldu.

 

Geçtiğimiz günlerde CHP 5 saatlik bir MYK toplantısı gerçekleştirmişti. Saatler süren toplantıdan çıkan sonuç "16 Nisan'da oturma eylemi yapalım" olmuştu. Bu kapsamda CHP Konya İl Teşkilatı tarafından Gedavet Parkı'nda düzenlenen oturma eylemine CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt, İl Başkanı Barış Bektaş, Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarıyla birlikte partililer ile sendika temsilcileri katıldı.

kullanici-1.jpg

İl Başkanı Barış Bektaş yaptığı açıklamasında 'OHAL Değil, Demokrasi istiyoruz' diyerek "Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi; insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur." ifadelerini, kullandı.

 

Milletvekili Hüsnü Bozkurt’ta konuşmasında OHAL’in sadece siyasi partilerin değil, tüm vatandaşları ilgilendirilen ve vatandaşlar tarafından uygulanmasında vazgeçilmesi istenilen bir uygulama olduğunun üzerinde durarak, “Bu bir parti toplantısı değil, bütün vatandaşlarımızın ortak talebi olan OHAL uygulanmasının kaldırılması talebinin dile getirilmesiyle ilgili bir toplantıdır. OHAL rejiminin baskılarına boyun eğmek zorunda değiliz.  Zaten doğru bir rejimde değildir. 20 aydır ülkenin her yerinde OHAL var. Ilgın şeker fabrikası satılıyor. OHAL’den dolayı vatandaşlarımız sesini çıkaramıyor. Halkın sesi ve satılmaması noktasındaki talebi yok sayılıyor." şeklinde konuştu.

kullanici-4.jpg

Eşzamanlı olarak düzenlenen oturma eylemlerinde Türkiye'nin birçok ilinde kendilerini gösteren CHP teşkilatları polisin izin vermediği noktalara da zorla yürümeye çalıştı. Polis, gruba Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi. CHP'liler Taksim Meydanı çevresinde sloganlar atarak bekledi. Taksim Meydanı'na giremeyen CHP'liler İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyüş başlattılar. Bu durum da özelllikle sosyal medyada tepkiye neden olurken kullanıcıların ."bir anne kışlaya alınmazken

.bir öğrenci başı kapalı okula .giremezken..ikna odaları kurulurken .tanklar halkın üstüne sürülüp .hükümete balans ayarı vermek .gerekir efendim. derken .neden demokrasi istemiyordunuz. sahte yüzlüler.size bu bile fazla" cümlelerine  ünlü tarihçi İlber Ortaylı adıyla paylaşım yapan hesapta ise "OHAL var ama ne eksik memlekette? İşiniz gücünüz boş edebiyat yapmak" .cümlelerine yer verildi.