CHP'nin Mersin mitingi

CHP'nin Mersin mitingi

Genel Başkan Kılıçdaroğlu: (2)- "Acıyı ve gözyaşını bitirecek olan tek parti CHP'dir. Bu ülkeye barışı getirecek olan tek parti CHP'dir, çünkü CHP Türkiye'nin kurucu partisidir"- "Bizim iktidarımız sadece Türkiye için değil, sadece Ortadoğu için değil büt

MERSİN (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Acıyı ve gözyaşını bitirecek olan tek parti CHP'dir. Bu ülkeye barışı getirecek olan tek parti CHP'dir, çünkü CHP Türkiye'nin kurucu partisidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceklerini söylediklerini ancak doların yükseldiğini ifade ederek, hesap yaptıklarını ve bunu 1,8 liraya çıkardıklarını söyledi.

Devlete 27,5 yılını verdiğini, bütçe nasıl yapılır, devlet nasıl yönetilir, para nasıl harcanırı çok iyi bildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, 1,8 lirayı hesaplayarak verdiklerini belirtti.

"Havuz medyası"nın "Kılıçdaroğlu çiftçinin mazotuna zam yaptı" dediğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Sanki 1,5 liraya veriyorlar da biz 1,8 lira diyoruz. Ne söylerlerse söylesinler. Nasıl eleştirirlerse eleştirsinler şundan herkesin emin olmasını isterim. Sizden toplanan her kuruş verginin hesabını size vermek bizim namus borcumuzdur" dedi.

- "Ne söyledilerse başlarına geldi"

Seçimlerden önce bazılarının "Aman ha CHP'ye oy vermeyin. Oy verirseniz dolar yükselir, faizler yükselir" dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Dolar 3 lirayı aştı. İktidarda kim var, bunlar yok mu? Faiz yüzde 17'leri buldu. İktidarda bunlar yok mu? Diyorum ya 'Allah büyüktür' diye. Ne söyledilerse başlarına geldi. Bize hangi iftirayı attılarsa başlarına geldi, onlar yaptılar. Oysa bizi dinleselerdi dolar bu kadar yükselmezdi. Bizi dinleselerdi işsizlik bu kadar olmazdı. Bizi dinleselerdi Suriyeli kardeşlerimiz buraya gelmezdi. Bizi dinleselerdi gençlerimiz işsiz kalmazdı."

Kılıçdaroğlu, yabancıların istihdamına yönelik kanun getirildiğini, CHP'nin buna muhalefet yaptığını bildirerek, işsizlerin sandığa gittiklerinde kendi halini düşünmesi gerektiğini kaydetti.

- Terör olayları

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de huzur ve barış olmasını, hiçbir vatandaşın burnunun kanamamasını istediklerinin altını çizerek, 7 Haziran'dan sonra terörün yeniden başladığını belirtti.

"Düne kadar bir şey yoktu da 7 Haziran'dan sonra niye oldu" şeklinde bir soru sorulması gerektiğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Düne kadar Doğu ve Güneydoğu'da huzur vardı da 7 Haziran'dan sonra niçin bozuldu? Nedenini ben de biliyorum. Sebep olanı ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Gittiğiniz her yerde şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirsiniz. Acıyı ve gözyaşını bitirecek olan tek parti CHP'dir. Bu ülkeye barışı getirecek olan tek parti CHP'dir, çünkü CHP Türkiye'nin kurucu partisidir. Çünkü CHP'nin genlerinde Kuvayımilliye vardır. Bayrağımız bir, vatanımız bir, bütün insanlarımızı kucaklıyoruz. Biz önce Türkiye diyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 7 Haziran sonrası CHP'nin iktidarda olması durumunda Kurban Bayramı'nda emeklilerin ilk ikramiyelerini alacaklarını, asgari ücretin net bin 500 lira olacağını, çiftçinin mazotu 1,8 liradan alacağını, aile sigortası yasasının çıkacağını, yoksulluğun tarihe gömülmüş olacağını dile getirerek, "Bizim iktidarımız sadece Türkiye için değil, sadece Ortadoğu için değil bütün dünya için önem taşıyor" ifadesini kullandı.

Önceki günlerde Brüksel ve Strazburg'a gittiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, görüşme yaptığı kişilerin Türkiye'yle ilgili çeşitli kaygılar taşıdığını ancak onlara "Hiç meraklanmayın Mustafa Kemal'in, Kuvayımilliye'nin partisinin var" mesajı verdiklerini anlattı.

Kılıçdaroğlu, etnik kimlik, inanç ve yaşam tarzı bağlamında insanları ayırmayan CHP'nin olduğunu dile getirdiğini ifade etti.

Seçim günü sandığa kararlılıkla gidilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, tüm oyları beklediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında taşeron işçilerin tamamının kadrolu olacağını, eğitim sistemini çok güzel bir hale getireceklerini, öğretmenleri kanaat önderi konumuna getireceklerini ve toplumun lideri haline dönüştüreceklerini sözlerine ekledi.

- Mitingden notlar

Adana Havalimanı'ndan parti otobüsüyle Mersin'e gelen Kılıçdaroğlu, Mezitli Belediyesi önüne giderek burada bekleyen partilileri selamladı. Kılıçdaroğlu, daha sonra beraberindeki konvoyla şehir içinden geçerek miting alanına geldi.

Konuşmasının ardından CHP Mersin Milletvekili adaylarıyla partilileri selamlayan Kılıçdaroğlu'na gençlik kolları üyelerince üzerinde "Önce Türkiye" yazılı Mersin İdmanyurdu forması hediye edildi.

Partili gençler, daha sonra Kılıçdaroğlu'yla "öz çekim" yaptı.

(Bitti) 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı