Chp'nin Kırşehir Mitingi

Chp'nin Kırşehir Mitingi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: (1)- "Yüz Yılın Projesi'nin (Merkez Türkiye Projesi) merkezi Anadolu, Kaynak Anadolu'da olacak. Anadolu görkemli yıllarına kavuşacak. Anadolu'da iş, aş olacak. Anadolu hiç kimsenin önünde eğilmeyecek. Eski görkemli günlerin

KIRŞEHİR (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Türkiye Projesi'ne ilişkin olarak, "Yüz Yılın Projesi'nin merkezi Anadolu, Kaynak Anadolu'da olacak. Anadolu görkemli yıllarına kavuşacak. Anadolu'da iş, aş olacak. Anadolu hiç kimsenin önünde eğilmeyecek. Eski görkemli günlerine kavuşacak" dedi.

Partisinin Kırşehir mitinginde katılan Kılıçdaroğlu, konuşmasına başlayacağı sırada ezan okunması üzerine susarak bekledi.

Bu sırada kürsü yakınındaki partililerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kılıçdaroğlu" sloganlarının atılması üzerine, başbakan olmak için ülkede huzur ve barış isteyenlerin, geçinemeyen emeklinin, siftah yapamayan esnafın, yoksulun, bütün vatandaşların oyuna ihtiyacı olduğunu söyledi.

Türkiye'de 77 milyonun oyuna talip olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 13 yıldır kredi açılan iktidarın emeklinin, çiftçinin, esnafın memurun sorununu çözmediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Şimdi yeni bir sayfa açma zamanı. Bölünmeden, ayrışmadan, birbirimize saygı duyarak, yeniden 7 Haziran'da sandığa gideceğiz. Güzel Türkiye için, çocuklarımız için, bayrağımız için, ülkemiz için yeni bir tercihte bulunacağız. Diyeceğiz ki 13 yıllık kredinin sonu geldi. 'Oy verdik bir şey yapmadın. Bizden de sana oy yok kardeşim' diyeceğiz" diye konuştu.

Alanda bulunanların "Kurtar bizi Kemal" diye slogan atması üzerine Kılıçdaroğlu, kurtuluşun yolunun beraber çalışmaktan, birlikte mücadele etmekten geçtiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Yüz Yılın Projesi'ni açıkladıklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Dünyada buna benzer üç büyük proje var. Dördüncü büyük projeyi biz açıkladık. Her şey İstanbul için diyorlar. İş İstanbul'a, fabrika İstanbul'a, atölye İstanbul'a. Kırşehir'e, Kayseri'ye, Konya'ya.. Ne olacak buralara? Yüz Yılın Projesi'nin merkezi Anadolu, Kaynak Anadolu'da olacak. Anadolu görkemli yıllarına kavuşacak. Anadolu'da iş, aş olacak. Anadolu hiç kimsenin önünde eğilmeyecek. Eski görkemli günlerine kavuşacak. İnsan neden doğduğu toprakları terk eder de başka bir yere gider? 6 milyon 250 bin işsizimiz var. Allah aşkına söyleyin bana. Hiç Ankara'daki beyler, 'Türkiye'de işsizlik sorunu var. Bu sorunu şöyle çözeceğiz' diye bir cümle kuruyorlar mı? Yine sizin vicdanınıza sesleniyorum. Yine Ankara'daki beyler. 17 milyon yoksul var. 'Bu yoksulluğu şöyle çözeceğiz' diyorlar mı? Yine, Ankara'daki beyler, aylık geliri 1000 liranın altında olan 8 milyon emekli var. Emekli perişan. Ama, 'sorunu şöyle çözeceğiz' diyorlar mı? Niye diyemiyorlar. Ben söyleyeyim niye diyemiyorlar. Çünkü, Davutoğlu Erdoğan'a çalışıyor. Kılıçdaroğlu, halka çalışıyor."

Ramazan ve Kurban bayramlarında emekliye iki maaş ikramiye vereceklerini açıklayınca iktidarın "kıyameti kopardığını" savunan Kılıçdaroğlu, "Ne demiştim ben size? Onlar Erdoğan için çalışırlar, ben sizin için çalışırım. Emekliye dedim ki sana Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceğim. Kıyameti koparıyorlar. Parayı nereden bulacaksın diye. Emekliye bu parayı nereden vereceksin diye. Sözüm söz, o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve emekliye vereceğim" ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı