CHP’nin kasasına İzmir’deki aday adaylarından 1 milyon lira girdi

CHP’nin kasasına İzmir’deki aday adaylarından 1 milyon lira girdi

CHP'de aday adayları için son başvuru tarihi 26 Ekim'e uzatılırken, İzmir'de şimdiye kadar yapılan başvurularda aday adaylarının cebinden 1 milyon Türk...

CHP'de aday adayları için son başvuru tarihi 26 Ekim'e uzatılırken, İzmir'de şimdiye kadar yapılan başvurularda aday adaylarının cebinden 1 milyon Türk Lirası üzerinde para çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi, belediye başkan ve belediye meclis üyesi aday adayları için başvuru tarihini 26 Ekim'e çekti. Şu ana kadar ise İzmir'de CHP'den belediye başkan adayı adayı olmak için 205 kişi başvuruda bulundu. Başvuruda bulunan aday adaylarının cebinden de 1 milyon lira üzerinde para çıktı. İzmir'in 30 ilçesinde belediye başkan adaylığını düşünen 205 partili aday adaylığı başvurusu için 250 lira öderken, sadece buradan CHP Genel Merkezi'nin kasasına 51 bin 250 lira girdi. Parti, nüfusu 100 binin üzerinde olan ilçeler için ise 7 bin 500 lira başvuru ücreti aldı. İzmir'de 91 partili belediye başkan aday adaylığı için 682 bin 500 lira ödedi.

Başvuru ücretleri nüfusa göre belirlendi

Nüfusu 100 binin altında olan ilçelerde 50 başvuru yapılırken, bu partililerin cebinden 5 bin lira çıktı ve toplam rakam 250 bin lira olarak gerçekleşti. Nüfusu 50 bin altında olan Kiraz, Dikili, Çeşme, Seferihisar, Bayındır, Selçuk, Güzelbahçe, Foça Kınık, Beydağ, Karaburun'da ise aday adayları 3'er bin lira verdi. Bu ilçelerden de aday adayı olan 64 partilinin cebinden 192 bin lira çıkmış oldu.

Büyükşehir adaylığı için 10 bin lira

Büyükşehir adaylığı için parti 10 bin lira ödenti istedi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eski Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cevat Durak, eski Bergama Belediye Başkanı Sefa Taşkın ve CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam toplamda 40 bin lira verdi. Büyükşehir adaylıklarıyla birlikte toplamda CHP'nin kasasına giren para 1 milyon liranın üzerine çıktı.

Kaynak:Haber Kaynağı