CHP'nin kampanya yüzü Alman çıktı!

CHP'nin kampanya yüzü Alman çıktı!

Anayasa değişikliği için yapılan referandum sürecinde 'Hayır' kampanyası yürüten CHP'nin "Geleceğim için Hayır" pankartındaki küçük kızın yabancı olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni kapsayan 18 maddelik anayasa değişikliği için yapılan referandum sürecinde 'hayır' propagandası yapan CHP'nin reklamındaki küçük kızın Alman olduğu ortaya çıktı.

Her fırsatta Türkiye'nin üzerine oynayan ve terör örgütlerini destekleyen Almanların minik kızıyla CHP'nin kampanya yürütmesi tepki çekti.

KİMİN GELECEĞİ İÇİN KILIÇDAROĞLU?

'Geleceğim için Hayır' yazan pankarttaki kızın Alman çıkması sonucu, "kimin geleceği için Hayır diyorsun Kılıçdaroğlu?" yorumları yapıldı.

Dünyanın en büyük fotoğraf arşivi sitelerinden biri olan Shutterstock'tan satın alındığı ortaya çıkan resim için 49 dolar ödendiği iddia edildi. Çocuğun üzerindeki giysinin renginin değiştirildiği, hatta aynı logodaki güneşin bile emek harcanmadan aynı siteden alındığı belirlendi. Sitenin arşivinden alınan fotoğraftaki kız çocuğunun ise Alman olduğu belirtildi.

Türkiye'nin geleceğini belirleyecek referandum çalışmasında bile yerli bir unsur kullanmayan CHP'nin bu tavrı sosyal medyada alay konusu oldu. Sosyal medya kullanıcıları "Adamlar o kadar yabancılaşmış ki, bir Türk çocuğu bulup çekim yapamamışlar" yorumunu yaptı.

GÜNEŞİ GÖRDÜ

CHP, güneş logosu için de hiç kendini yormadı. Aynı siteden alıp afişinde kullandı.

KIYAFETİ DEĞİŞTİ

Site için sırtında çantayla, gülerken ve ağlarken poz veren bu kızın, Alman olduğu iddia edildi.

rs1-085.jpeg

 

A HABER