CHP'nin işçi kıyımı... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu partizanlığın en sefil halidir!

CHP'nin işçi kıyımı... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu partizanlığın en sefil halidir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan HAK-İŞ Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, göreve geldikten sonra işçileri kovan çıkaran CHP'li belediyelere, "Siyasi düşüncesinden dolayı insanları ekmeğinden etmek, partizanlığın en sefil halidir." sözleriyle yüklendi.

Ankara'daki HAK-İş 14. Olağan Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bolu Belediyesi'nde işçilerin kapıya konmasını kınıyorum" dedi.

ERDOĞAN İŞÇİLERİ KOVAN BELEDİYELERİ HEDEF ALDI

CHP Belediyeleri'nin işçileri sebepsiz yerine işten çıkartmasına değinen Erdoğan, çarpıcı ifadelerde bulundu.

Erdoğan, "Bolu Belediyesi'nin açıklamlarından sonra işçilerin kapıya konulmasını kınıyorum. Siyasi düşüncesinden dolayı insanları ekmeğinden etmek, partizanlığın en sefil halidir. Sabah başka akşam başka konuşup iş yapanları da milletime şikayet ediyorum. Bir kapı kapanır bir kapı açılır. Hukuk yoluyla haklarımızı savunacağız. HAK-İŞ bu işin peşindedir biz de destekçiniz olacağız" şeklinde konuştu.

"HEDEF 2,5 MİLYON İSTİHDAM"

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Dövizdeki dalgalanma borçlanma oranımız bir parça yukarı çıkmış olabilir. Avrupa ve dünya ortalamasına baktığımızda çok iyi durumda. Göreve geldiğimizdeki IMF'ye olan borç 23 milyar dolardı, 2013'te bitirdik. Bize IMF'yi önerenler var. Bizim artık onlarla işimiz yok. Hem kendi içimizdeki reformları hzılandırarak hem de dış şoklara karşı güçlü hale gelerek daha sağlam duracağız."

İşsizlik oranında düze çıkacağımız bir dönemdeyiz. 2,5 milyon kişiyi istihdam ederek işsizlik oranını önümüzdeki dönemde tek haneli rakama düşüreceğiz

MERKEZ BANKASI'NDA GÖREV DEĞİŞİMİ

Merkez Bankası'ndaki değişiklik sebebi ile birilerinin yaklaşım tarzını kabul etmemiz mümkün değil. Faiz politikamızın nasıl şekillendiğini en kısa sürede göreceksiniz. Talimatlara uymayan arkadaşımızın değişmesi gerekti. Tıkanıklığın bedelini tüm ülke, hep birlikte ödüyoruz Bundan sonra Merkez Bankası ekonomi programımıza çok daha güçlü destek verecektir. Yeni yönetim sisteminde başkan müdahale hakkını almıştır.

"YENİ HÜKÜMET SİSTEMİNİ BALTALAMA PEŞİNDE OLANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Yeni yönetim sisteminde başkan müdahale hakkını almıştır. Sadece siyasi düşüncesinden dolayı insanların çocuğunun nafakasından mahrum etmek partizanlığın en aşağılık halidir. Yönetim değişikliğinin büyüklüğü düşünüldüğünde sorunların tamamının çözülebilir olması sevindiricidir. Baltalama peşinde olanlara fırsat vermeyeceğiz.

Valiler CHP'nin il başkanlarından oluşuyordu. Bunu genç kuşaklar bilmiyor. Bunların yaşadığı ülkemizde milli irade dersi vermeye kalkıyorlar