CHP'nin en yaşlı üyesi hayatını kaybetti!

CHP'nin en yaşlı üyesi hayatını kaybetti!

CHP'nin 1930'lardan bu yana üyesi olan Kayserili Mustafa Yıldız 101 yaşında hayata veda etti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1930’lu yıllardan itibaren üyesi olduğu belirtilen Mustafa Yıldız, Kayseri'de merkez Kocasinan ilçesine bağlı Erkilet, Emmiler Mahallesi'nde uzun yıllar çiftçilik yaptı.

Ardından Köy Hizmetleri'nde yol şefi olarak da çalıştı.

Partinin kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İsmet İnönü, Bülent Ecevit gibi isimlerin başkanlık yaptığı dönemleri de yaşayan Yıldız 1966’da yenilediği CHP kimliği ile de dikkat çekmişti.

MEZARINA PARTİ ÇELENGİ VASİYETİ

1917 doğumlu olduğu belirtilen Mustafa Yıldız, Emmiler'de dün son yolculuğuna uğurlandı. Partinin Kayseri Kurultay Delegesi iş insanı Aşkın Genç, Yıldız’ın babasıyla da yakın arkadaş olduğunu bu nedenle kendisini yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek, ölmeden önce mezarına da parti çelengi vasiyet ettiğini söyledi.

Genç, "Partimizin Kayseri'de yaşayan en eski üyesi, ulu çınarımız, ömrünü Cumhuriyet Halk Partisi'ne adamış, baba dostu Mustafa Yıldız amcamızı kaybettik. Acımız büyük. Yıldız ailesine ve bütün Cumhuriyet Halk Partililere başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, ışıklar yoldaşı olsun" ifadelerini kullandı.