CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Bilal Erdoğan mı?

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Bilal Erdoğan mı?

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas bugün köşesinde CHP'nin olası cumhurbaşkanı adayları konusunda "Aday Toto" oynadı.

Abdullah Gül'ün aday olmayacağını açıklaması sonrasında öne çıkan olası isimleri tek tek masaya yatıran Barlas ilginç bir ismi gündeme getirdi.

"Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “kardeşim” diyebileceği bir ismi arıyor"başlığını taşıyan yazısında, CHP Genel Başkanı'nı 'ti'ye alan Barlas şu ifadeleri kullandı;

"Bu bakımdan Kemal Kılıçdaroğlu'nun cuma gününde kadar Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan'la görüşmeye çalışacağı tahmin edilebilir. Eğer bu görüşmeden sonuç çıkmazsa Kılıçdaroğlu belki de Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olması için teklif götürebilir."

- Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “kardeşim” diyebileceği bir ismi arıyor

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı 4 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda açıklanacağına göre, "Aday Toto" oynamak için önümüzde sadece iki gün var...

Temel çözüm

Abdullah Gül ve "Arkadaşları"nın adaylık iddialarını geri çekmelerinden bu yana, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusuna cevap bulmak çok zorlaştı. Geçen seçimde MHP ile birlikte belirledikleri bir "Çatı Adayı" ile meydanlara çıkan CHP'liler bu defa olaya tam tersinden Yani "Temel"den gitmeyi denediler ve Saadet Partisi Başkanı "Temel" Karamollaoğlu'nun bulacağı çözüme güvendiler. Abdullah Gül'de somutlaşan bu çözüm boş çıktı.

Abdüllatif Şener mi?

Kesin olan şey CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmayacağıdır. Çünkü Abdullah Gül deneyiminden anlaşıldığı kadarı ile CHP'liler geçmişinde AK Partililik bulunan ve hatta Tayyip Erdoğan'ın "Kardeşim" dediği kadar Cumhurbaşkanına yakın olan bir kişiyi aday yapmak için aramaktalar. Mesela AK Parti'nin kurucularından olan Abdüllatif Şener'in ismi de, aday adayları arasında geçmekte.

Mustafa ve Bilal Erdoğan'lar

Ancak Abdüllatif Şener'e, Tayyip Erdoğan'ın "Kardeşim" falan demediği biliniyor. Bu bakımdan Kemal Kılıçdaroğlu'nun cuma gününde kadar Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan'la görüşmeye çalışacağı tahmin edilebilir. Eğer bu görüşmeden sonuç çıkmazsa Kılıçdaroğlu belki de Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olması için teklif götürebilir.

Muharrem İnce sorunsalı

Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını parti dışında araması çok doğaldır. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kardeş kadar yakın bir isim seçimi kazanmazsa, daha sonra CHP'nin genel başkanlığına aday olması ihtimali yoktur. Bu durum Kılıçdaroğlu'nun parti içindeki alternatifi Muharrem İnce'nin neden aday olamayacağının da göstergesidir.
Evet... Aday toto oynamak için son iki günü yaşıyoruz.

Etiketler :