Chp'nin Çankırı Mitingi

Chp'nin Çankırı Mitingi

Genel Başkan Kılıçdaroğlu: (1)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu Ankara'daki beylerden bir tanesi israf için kimi gerekçe gösterdi? Papa'yı. Bu Müslüman değil miydi? Papa'yı niye gösteriyor? Sevgili Peygamberimizi niye göstermiyor, nasıl yaşadığını niye anlatmıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Çankırı Belediye Meydanı’nda düzenlenen mitinginde, işçiler, köylüler, emekliler, memurlar, ezilenler, yoksullar için çalıştığını söyledi.

Çankırı'dan son 10 yılda 87 bin 195 kişinin göç ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, 13 yılda 6 milyon 250 bin kişinin işsiz, 17 milyon kişinin yoksul olduğu savundu.  

Hükümetlerin asıl varlık nedeninin yoksulluğu, işsizliği bitirerek refah içinde bir toplum yaratmak olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, halk zenginleştirmek için iktidara gelmek istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Sizin çocuklarınız işsiz kaldığında KPSS sınavına giriyorlar, acaba iş bulabilir miyiz diye? Onların çocukları, o Ankara'da oturan beylerin çocukları, hiçbir sınava girmeden doğrudan devlet memuru oluyorlar. Bu gerçeği bile bile hala Çankırı 'Biz artık uyandık, biz artık harama ortak olmak istemiyoruz, yalana ortak olmak istemiyoruz' diyecek mi" diye sordu.

Türkiye'de israf olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Vicdanı olan bazıları 'Bu kadar israf olmasaydı vergiye bile gerek kalmazdı' diyor. İsraf haram mı? Hepimiz bunu biliyor muyuz? Peki bu Ankara'daki beylerden bir tanesi israf için kimi gerekçe gösterdi? Papa'yı. Bu, Müslüman değil miydi? Papa'yı niye gösteriyor? Sevgili Peygamberimizi niye göstermiyor, nasıl yaşadığını niye anlatmıyor? Bunu anlatmamın nedeni şu, bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, gidip sağda solda konuşuyorlar 'Kılıçdaroğlu gelirse şunu yasaklayacak bunu yasaklayacak' diye hiç kimse endişe etmesin Kılıçdaroğlu insan dostudur, Kılıçdaroğlu insanı sever, yüreğinde insan sevgisi vardır." 

- "Refahı tabana yayacağım"

Ülkede huzuru, mutluluğu sağlamak için her türlü tedbiri alacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "13 yılda ne yaptıklarını biliyorsunuz, ben onları anlatmayacağım. Ben önümüzdeki 4 yıl içerisinde CHP iktidarında neler yapacağımızı size anlatayım. Refahı tabana yayacağım. Herkes kalkınmadan, büyümeden nasibini alacak, aç ve açıkta insan bırakmayacağım" diye konuştu. 

Annelere seslenen Kılıçdaroğlu, "Sizden isteğim bütün annelere ulaşın, onlara şunu söyleyin 'Kılıçdaroğlu diyor ki her eve huzur, her eve bereket getirecek. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak.' O hanelerde kadıncağıza diyeceğiz ki: Git bankada hesap aç, her ay sana en az 720 lira para bankadaki hesabına yatıracağız. Alacaksın sen de memur, emekli, işçi gibi, çoluk çocuğunun geçimini sağlayacaksın seni kimseye muhtaç etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

- "Bütün sosyal yardımları en az 2 katına çıkaracağız"

"Kılıçdaroğlu, gelirse sosyal yardımlar kesilecek" yönünde iddialar bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Niye keseyim. Açık ve net söylüyorum, hiçbir sosyal yardımı kesmeyeceğiz. Tam aksine bütün sosyal yardımları en az 2 katına çıkaracağız. 13 yılda 17 milyon yoksul yarattılar. Sözüm söz 4 yılda bu coğrafyada, bu güzel ülkede, benim bayrağımın altında hiçbir aile yoksul olmayacaktır. Yoksulluğu tarihe gömeceğim" dedi. 

Emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye vereceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"(Emekliye parayı nereden, kimlerden bulacaksın) diyorlar. Hayatımda duyduğum en ahlak dışı soru. Ya emekliye ne veriyorsun, allah aşkına, verdiğin para nedir? 350, 450, 550, bin, bin 250 lira aylık alıyor zaten. 'Ayda 10 bin lira vereceğiz' desek haklılar. O zaman sorarsın 'Nereden bulacaksın' diye. Ayda 10 milyar vermiyoruz. 2 bayramda 2 maaş ikramiye veriyoruz. Hani o 'çerez parası' diyorlar ya, toplasan o çerez paralarını bile geçmez. 

Yeni bir propaganda daha başlatıldı. Şunu diyorlar, 'Kılıçdaroğlu verecek ama 2 maaş ikramiyeyi 1 kez verecek ondan sonra kesilecek.' Buna da kesinlikle inanmayın. Bir numaralı kanun, CHP iktidarında emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilmesi yönünde olacak. Her Ramazan Bayramı her Kurban Bayramı'nda vereceğiz, bu kadar açık. Yine şu propagandayı yapıyorlar, 'Kılıçdaroğlu söz verdi ama Bağ-Kur emeklilerine vermeyecek.' Niye vermeyelim? Bağ-Kur emeklisi de en düşük emekli aylığı alan esnaf sanatkarlar. Ona da vereceğiz. Bu tür propagandalara inanmayın. Ama bir gruba vermeyeceğiz onu söyleyeyim, milletvekili emeklilerine, kimse kusura bakmasın onlara 1 maaş ikramiye yok."

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı