CHP'nin Burdur'daki eğitim çalıştayı

CHP'nin Burdur'daki eğitim çalıştayı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık:"Hükümete de şöyle bir çağrıda bulunuyorum; Gelin sorunları beraber çözelim, gelin bize kulak verin, çözümleri beraber üretelim. Her yerde ortak çalışma yapılabilir. Gelin Meclis'te eğitim konusunu da masaya yatıralım

BURDUR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, hükümete çağrıda bulunarak, "Gelin sorunları beraber çözelim, gelin bize kulak verin, çözümleri beraber üretelim. Her yerde ortak çalışma yapılabilir. Gelin Meclis'te eğitim konusunu da masaya yatıralım, asla vakıfların, cemaatin yerleri olarak değil, siyaseti buradan arındırarak çağdaş eğitim normlarında eğitimi yeniden şekillendirelim." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi öncesi Burdur'daki bir otelde düzenlediği eğitim çalıştayının kapanış toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, basına kapalı gerçekleştirilen çalıştay sonrası gazetecilere açıklama yapmadan otelden ve Burdur'dan ayrıldı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Türkiye'de eğitim politikası ve sisteminin evrensel, çağdaş, laik normlardan uzaklaştığını savundu. Ülkenin eğitim ve ulusal çocuk politikasına sahip olmadığını öne süren Karabıyık, CHP'nin sorunlara çözüm arayışı içerisinde olduğunu ifade etti. Karabıyık, Cumhuriyet Halk Partisi olarak sadece eğitim değil, ulusal çocuk politikası yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

- "Ortaya güzel bir sonuç bildirgesi çıktı"

Eğitim, çocukların barınması, beslenmesi, hukuksal bakış açısı, korunması olarak bütüncül bir ulusal çocuk politikasına ihtiyaç duyulduğunu belirten Karabıyık, şöyle konuştu:

"İşte eğitim de bunun bir parçası. Biz bütün bu sorunlara çare olmak, çözüm üretmek, yeni bir bakış açısı getirmek için aslında konuya bilim insanlarımızla beraber yaklaşıyor, bilimsel olarak masaya yatırıyoruz. Çözüm üretmeye çalışıyoruz. İşte bugün burada yaptığımız çeşitli sorunları, çeşitli başlıklar altında incelediğimiz çalışma da bundan ibaret. Burada iki gün boyunca çok değerli akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu yetkilileri sorunları dile getirdiler, çözüm arayışları içerisinde yer aldılar ve ortaya güzel bir sonuç bildirgesi çıkmış oldu."

Karabıyık, eğitimin asla gelecekteki ideolojileri yerleştirme aracı olarak kullanılamayacağını ve kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

- "Sözleşmeli öğretmenlerin atanıyor olması yanlış politika"

Bugün Türkiye'nin eğitim sorunları arasında sınav sisteminden derslerin müfredatına kadar birçok konu bulunduğunu, şu anda çağdaşlıktan, laik eğitimden ve bilimsellikten uzaklaşan örnekler bulunduğunu ifade eden Karabıyık, artarak devam eden bu örneklerin büyük bir tehdit unsuru olarak karşılarında durduğunu söyledi.

Karabıyık, "Geldiğimiz noktada öğretmenlerin atanması konusunda, biliyorsunuz artık sözleşmeli öğretmenler atanıyor. Eğitim dediğimizde sadece öğrenci, okul, kitap müfredat değil ama sözleşmeli öğretmenlerin bile atanıyor olması burada yanlış bir politika olarak karşımıza çıkıyor. Adı üstünde milli eğitim. Eğitim milli olmalı ama maalesef gayri milli durumda. İşte biz bütün bu sorunları masaya yatırıyoruz." diye konuştu.

- "Barınma sorunu çok acil ihtiyaç"

Yatılı ilköğretim bölge okullarının artık çok azaldığını dile getiren Karabıyık, şunları kaydetti:

"Yurt barınma ihtiyacı olan çocuklardan, sadece 100 öğrenciden bir tanesi barınabiliyor. Peki diğerleri ne oluyor? İşte maalesef vakıfları, cemaatlerin okullarına düştüler ve oralara abilerin eğitimleri altında kaldılar. Bunun sakıncalarını geçtiğimiz süreçte de her yerde gördük. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığının çok kısa sürede barınma sorununu çözmesi, YİBO'ları ve yurtları tekrar gündeme getirmesi çok çok acil bir ihtiyaç. Bunun altını mutlaka çizmek istiyorum. Bu arada eğitimin bilimselliği konusunda bugün İran bile bilimsel yayınlarda yayın sayısında bizi geçiyorsa, uluslararası birtakım yapılan sınavlarda 33 ülke arasında 32'nci sırada yer alıyorsak, burada çok önemli sorunlar var demektir. İşte biz eğitimi öncelemek zorundayız. Eğitimdeki sorunlara çözüm bulmayı öncelemek zorundayız. Çözümlere sorun üretirken de öğrenci merkezli öğrenme merkezi Türkiye'nin geleceğini çağdaş eğitim, laik eğitim normlarına yerleştirecek düzeyde yapmak zorundayız. Bugün bu çalışmayı gerçekleştirdik, daha önce de bu tür çalışmaları gerçekleştirmiştik ve devam edeceğiz."

Karabıyık, eğitim sorunları çözülürse Türkiye'nin geleceğinin çok daha güzel şartlarda olacağını söyledi. Şu aşamada kambur üzerine kambur getirilmemesi için hükümeti tekrar uyarmak istediğini belirten Karabıyık, "Hükümete de şöyle bir çağrıda bulunuyorum; Gelin sorunları beraber çözelim, gelin bize kulak verin, çözümleri beraber üretelim,. Her yerde ortak çalışma yapılabilir. Gelin Meclis'te eğitim konusunu da masaya yatıralım, asla vakıfların, cemaatin yerleri olarak değil, siyaseti buradan arındırarak çağdaş eğitim normlarında eğitimi yeniden şekillendirelim." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :