CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşün bugünkü bölümünü tamamladı- Korteje, Kaynaşlı-Düzce arasında bazı vatandaşlar Rabia işareti yaparak tepki gösterirken, bazı vatanda

DÜZCE (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşün bugünkü bölümünü tamamladı.

Kılıçdaroğlu, Güvenpark'tan başlattığı ve İstanbul'a kadar devam edeceğini açıkladığı yürüyüşün 13'üncü gününe, konakladığı Kaynaşlı ilçesindeki Bolu Dağı Varan Tesisleri'nden başladı.

Korteje, Kaynaşlı-Düzce arasında bazı vatandaşlar Rabia işareti yaparak tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise alkış ve sloganlarla destek oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, sık sık kortejdekileri "Hakaretlere yanıt vermeyin." diye uyardı.

Düzce il sınırına girilmesiyle kortej düzeni ve güvenliği için alınan önlemler artırıldı. Parti otobüsünden de sık sık provokasyonlara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

CHP korteji, gelen tepkilere ise alkış ve "hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla karşılık verdi.

Kaynaşlı çıkışındaki ilk moladan sonra yürüyüşüne devam eden Kılıçdaroğlu'na, Cumhuriyet gazetesi yazarı Ali Sirmen, Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş ve Düzce Barosu avukatları da eşlik etti.

- Bozkurt işareti yapanları selamladı

Kortej, Kaynaşlı ilçesinden geçerken yol kenarında toplanan bazı vatandaşlar, AK Parti bayrağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini açarak Rabia işareti yaptı.

Bu vatandaşlara alkışla karşılık veren Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine "Bozkurt" işareti yaparak sevgi gösterenleri de selamladı. Kılıçdaroğlu'na yürüyüşü sırasında bir süre çocuklar ve görme engelli bir vatandaş da eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 21 kilometrelik yürüyüşün ardından bugünkü etabı tamamladı.

Geceyi, Düzce'deki Kalıcı Konutlar Yolu mevkisinde geçirecek olan Kılıçdaroğlu, yürüyüşüne yarın sabah devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :