CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü

DÜZCE (AA) - Düzce Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı...

DÜZCE (AA) - Düzce Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşün, 26 Haziran Pazartesi günü Düzce'ye ulaşacağını belirterek, "Vatandaşlarımızdan sağduyulu ve soğukkanlı davranmasını bekliyoruz. Bu yürüyüşü provoke etmeye çalışanlara fırsat vermemeliyiz." açıklamasında bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, geçen hafta Ankara Güvenpark'tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet kortej yürüyüşünün ramazan bayramının ikinci günü Düzce'ye ulaşacağının tahmin edildiği aktarıldı

Yürüyüş esnasında tüm vatandaşların soğukkanlı olmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Türkiye'nin her zamandan daha fazla huzura ve istikrara ihtiyacı olduğunu, bu safhada toplumun tüm kesimlerinin, bütün vatandaşlarımızın sağduyulu davranmaları, provokasyonlara zemin hazırlamamaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızdan sağduyulu ve soğukkanlı davranmasını bekliyoruz. Bu yürüyüşü provoke etmeye çalışanlara fırsat vermemeliyiz. Hiç kuşkusuz zaman zaman demokratik tepki ve gösteri hakkı kullanılabilir. Ancak bu tepkilerin kamu düzenini bozacak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak, kamu malına zarar verecek noktaya ulaşmaması gerekir."

Açıklamada, kent hakkında olumsuz imaj oluşturulmamasının beklendiği vurgulanarak, "Kırmamalı, dökmemeliyiz. Bu güzel ilimizin imajını zedelememeliyiz. Herhangi bir olay vuku bulmasına fırsat vermemeli, ilimiz hakkında olumsuz algı ve düşüncelere olumsuz imaj doğmasına zemin hazırlamamalı buna göre hareket etmeliyiz. Sokaklardaki gerilim yükselmesi birliğimize ve beraberliğimize zarar verir. Sükunu, huzuru ve istikrarı bozar. Bizlerin ve vatandaşların beklentisi itidalli davranmaktır." ifadelerine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :