"CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü"

"CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü"

KAYSERİ (AA) - MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili davada tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu için başlatılan tepki yürüyüşüne...

KAYSERİ (AA) - MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili davada tutuklanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu için başlatılan tepki yürüyüşüne destek amacıyla Kayseri'de bir grup CHP'li ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Kayseri Adalet Sarayı'na kadar yürüyerek basın açıklaması yaptı.

CHP Kayseri İl Başkanlığı önünde toplanan grup slogan atarak Kayseri Adalet Sarayına doğru yürüşe geçti. Ellerinde "Adalet" yazılı dövizlerle yürüyüşlerini gerçekleştiren grup Kayseri Adalet Sarayı önünde basın açıklamasında bulundu.

Grup adına hazırlanan metni okuyan Halil Yıldız, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun aylar önce basına yansıyan ve tüm kamuoyuna mal olmuş bir olay nedeniyle haksız ve hukuksuz bir biçimde 25 yıla mahkum edildiğini belirtti.

Bu uygulama 21. yüzyıl Türkiye'sinin nereye getirildiğinin acı bir tablosu olduğunu savunan Yıldız, "Aynı zamanda referandum öncesindeki öngörülerimizde belirttiğimiz sakıncalar da, bugün yapılan uygulamalarla ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha kanıtlanmış ve doğruluğu açıkça ortaya çıkmıştır." dedi.

Özgür bireylerin göstermelik ve kişiye göre değil tam demokrasi içerisinde korkusuzca yaşadıkları bir ülke istediklerini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Elbette ki tüm farklı renkleriyle, bu güzel vatan hepimizin ve bu güzel vatanımız böylesine yasa dışı tutumlarla, baskılarla yönetilmek yerine tam demokrasinin, bağımsız yargının ve adalet anlayışının hakim olduğu bir cumhuriyetle yönetilmelidir. Bizim bütün arzumuz bu eşsiz vatanımızda kardeşçe barış içerisinde yaşamak olup bugün yürüyüşümüzü de bu amaçla düzenlemiş bulunmaktayız. Herkes şundan emin olmalıdır ki demokrasi sevgi, saygı ve barış adına sürdürdüğümüz bu mücadelemiz, belirttiğimiz kavramların gerçek anlamlarıyla uygulanmasına kadar devam edecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :