Chp'nin Aksaray Mitingi

Chp'nin Aksaray Mitingi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:- "(Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi) Yüzyılın projesi yarın sabah uygulayacağımız bir proje değildir. Bu proje derinllikli bir projedir. Türkiye'yi dünyada lider yapmaya aday bir projedir. İktidar dahil hiç kimse 'yanlış b

AKSARAY (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yüzyılın projesi yarın sabah uygulayacağımız bir proje değildir. Bu proje derinlikli bir projedir. Türkiye'yi dünyada lider yapmaya aday bir projedir. İktidar dahil hiç kimse 'yanlış bir projedir' diyemiyorlar, 'nasıl yapacak' diyorlar. Ben yapacağım, devleti ve dünyayı biliyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Aksaray'da Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde, kendisine 4 yıl yetki verilmesi halinde Türkiye'yi şaha kaldıracağını belirtti.

Kamuda 27 yılı aşkın süre görev yaptığını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır ve para nasıl harcanır bilirim. En önemlisi kul hakkı nedir onu çok iyi bilirim. 13 yıldır iktidardalar. Hangi sorununuzu çözdüler? Her gelen havaalanı, sulama ve demir yolu sözü verdiler. Meclis'te kürsüye çıkıp da Aksaray'ın şu sorunu var diyen bir vekil duydunuz mu? Oy veriyorsunuz, 'Aksaray'ın ve Türkiye'nin sorunlarını çöz' diyorsunuz. Onlar ne yapıyorlar? Birilerinin sorununu çözüyorlar, ceplerini düşünüyorlar, halkı değil" diye konuştu.

AK Parti iktidarına yönelik alandakilerin "yuh" sesleri üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Yuh çekmeyin arkadaşlar. Yeni bir süreci başlatıyoruz. Kavga olmayacak artık. Millet gerginlikten bıktı. Türkiye'yi huzur ve barış içinde, kardeşçe yönetmek istiyorum. Bakın 13 yıldır, 'O onu dedi, bu bunu dedi' artık millet bıktı. Milliyet, 'Arkadaş benim derdimi nasıl çözeceksin' diyor. Milletin önüne çıkıyorum senin derdini 'şöyle şöyle çözeceğim' diyorum."

CHP'nin iktidara geldiğinde sosyal yardımları keseceği söylentilerine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Hayatımda duyduğum en saçma sözdür bu. Sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü; sosyal yardımları en az iki katına çıkaracağım. Bu ülkedeki fakir fukara, garip gurabanın güvencesi benim. Bu ülkede çocuklar yatağa aç giriyorsa onu da önleyecek kişi benim. Ne yapacağımı tek tek söylüyorum, rakam ve tarih veriyorum. 'Şunu yapacağım' diyorum, koro halinde 'kaynak nerede' diyorlar. Yeri gelince de 'Efendim Türkiye dünyanın lideri' diyorlar. Dünya lideri parasızlıkla olmaz. Demek ki para var. Ben de biliyorum para var. Kimin için? Ankara'daki beyler için yandaş için... Emekliye, çiftçiye, taşeron işçisine ve  asgari ücretliye gelince para ve kaynak yok. Kaynak var, vereceğim sözüm sözdür."

"Diyorlarki CHP iktidar olduğunda faizler yükselecekmiş" ifadesine kullanan Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olduğunda kredi kartları faizi ile tüketici kredisi borçlarına uygulanan faizlerin yüzde 80'inini sileceğini vurguladı.

Vatandaşı rahatlatacak çalışmalar yapacaklarını, dün İstanbul'da "Türkiye Ekonomik Yükseliş Projesi"ni açıkladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, projeyle işsizliği çözeceklerini ve 2 milyon 200 bin kişiye iş istihdamı sağlayacaklarını anlattı.

Kılıçdaroğlu, projeye ilişkin şu bilgileri verdi: 

"Bir projeyle büyük sorunları çözeceğiz. Bütün dünya Türkiye'ye imrenecek, göreceksiniz. Türkiye, bulunduğu coğrafya itibarıyla Asya, Afrika, Avrupa ve Orta Doğu'nun ortasında yer alıyor. 4,5 saatlik bir mesafede 1,5 milyarlık nüfusa ve 20 trilyon dolarlık bir kaynağa ulaşıyor. Bu mesafede çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Türkiye'yi kendi bölgesinin ve Orta Doğu'nun yıldızı yapacağız. Yüzyılın projesi yarın sabah uygulayacağımız bir proje değildir. Bu proje derinlikli bir projedir. Türkiye'yi dünyada lider yapmaya aday bir projedir. İktidar dahil hiç kimse 'yanlış bir projedir' diyemiyorlar, 'nasıl yapacak' diyorlar. Ben yapacağım, devleti ve dünyayı biliyorum... Refahı tabana yayacağız. İnsanca, hakça bir düzeni getireceğim. Türkiye'nin sorunlarını biliyorum, cebimi doldurmak için değil sorunları çözmek için iktidar olmak istiyorum. Yandaşı zengin etmek için değil. Davutoğlu, Erdoğan için Kılıçdaroğlu ise halk ve vatandaş için çalışır."

Halktan biri olduğunu ve 7 çocuklu bir aileden geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Sizden öyle 13 yıl falan değil, sizden sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yıl yetki verin Türkiye'yi şaha kaldıracağım. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, emekliye Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceklerini söylediklerinde "koro halinde itiraz" edildiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Kaçak saraya para buluyorsun, yandaşlara para var, emekliye gelince para yok. Emekli kardeşim, şapkayı önüne koy ve düşün. Herkese gelince para var sana gelince yok. Sende 'Benim madem para yok. Kusura bakma 7 Haziran'da da benden sana oy yok.' Refahı tabana yaymanın birinci yolu 11 milyon emekliyi memnun etmektir. Yılda iki defa bayramlarda birer maaş ikramiye vereceğim. Bizim emekliye vefa borcumuz var. O borcu yerine getiriyorum. Onlardan da hayır dualarını istiyorum. Başka bir şey istemiyorum."

 

Kaynak:Haber Kaynağı