CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'na doğru

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'na doğru

Partinin 3 Mayıs'ta başlayan kongre takvimi çerçevesinde mahalle delegelerinin seçimleri tamamlandı- İlçe kongrelerine başlanan CHP'de, yıl sonuna kadar il kongreleri tamamlanacak ve yeni yılın ilk aylarında ise 36. Olağan Kurultay gerçekleştirilecek- Gen

ANKARA (AA) - BARIŞ GÜNDOĞAN - CHP, 3 Mayıs'ta başlayan kongre takvimi çerçevesinde mahalle delegelerinin seçimleri tamamlandı.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) 3 Mayıs'ta aldığı karar doğrultusunda kongre takviminin başladığını anımsattı.

Sürecin demokratik bir şekilde devam ettiğini belirten Sındır, tüm ilçeler itibariyle muhtarlık bölgesi delege seçimlerinin tamamlandığını bildirdi.

İlçe kongrelerinin de takvime bağlandığını, bazılarının da kongrelerini gerçekleştirdiğini belirten Sındır, "Mahalle delegeleri ve önseçim delegeleri belirlendi. Gayet güzel süreci yaşıyoruz. Başlayan ilçe kongrelerinde ise il kongre delegelerimiz belirlenecek." dedi.

Aralık ayının ilk haftasında ilçe kongrelerinin tamamlanacağını ve ardından il kongrelerine geçileceğini aktaran Sındır, şöyle devam etti:

"Akabinde yıl sonuna kadarki süreçte il kongrelerimizi yapacağız. İl konrgelerinde de kurultay delegeleri, il yönetim kurulları, il disiplin kurulları belirlenmiş olacak. Ocak ayının ortalarına doğru da Parti Meclisimizi (PM) toplayacağız. Biliyorsunuz kurultay tarihimizi PM'miz belirliyor. Tahminen şubat ayının başı veya ortasında CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nı gerçekleştireceğiz."

- "Dinamik bir yapıyla seçimlere gideceğiz

Sındır, kongre süreçlerinin CHP örgütlerine yeni bir dinamizm kazandıracağını belirterek, 2019'da yapılacak yerel ve genel seçimlere işaret etti.

Delegelerin takdiri ile seçilen yönetimlere herkesin saygı duyacağını vurgulayan Sındır, "Kongre süreçlerini karşılıklı kavga, bir çatışma süreci değil, tam tersine bizi iktidara daha yaklaştıracak kadroların belirlendiği bir süreç olarak görüyoruz. Sonuçta kazanan, kaybeden yok. Kazanan partimiz olacaktır, ülkemiz olacaktır." diye konuştu.

Yönetim organlarının aslında birer araç olduğuna değinen Sındır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esas olan partimizin programında, partimizin iktidara yönelik stratejilerinde, çalışmalarında yol göstereci, yön gösterici fikirlerin paylaşıldığı, tartışıldığı yerler olacaktır kongrelerimiz. İlçe kongreleri ile kurultayımızdan çıkacak yol haritası bizi iktidara yakınlaştıracaktır. Biz bu süreci bir demokrasi şöleni havasında, hem örgütlerimizin kendisini yenilediği hem de ülkemizin geleceğine yönelik umut ve heyecanın büyütüldüğü süreç olarak görüyoruz. Bizim için iktidar hedef asla değil, iktidar bir araçtır."

Sındır, asıl hedeflerinin Türkiye'yi çağdaş uygarlıkların üzerinde bir seviyeye çıkarmak olduğunu ifade etti.

Kamil Okyay Sındır, şunları kaydetti:

"Bizim hedefimiz vatandaşımızın refahıdır, huzurudur, mutluluğudur. Bu hedefe yönelik iktidara gelmek için mücadelemizi de sürdürüyoruz. Bu anlamda, kurultay sonrası yeni kadrolarla, daha enerjik, daha dinamik, daha heyecanlı kadrolarla örgütümüzün bütünüyle iktidara yürüyeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :