CHP'li vekil HDP'ye transfer oluyor

CHP'li vekil HDP'ye transfer oluyor

Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret edip övgü dolu sözlerle açıklamalarda bulunan CHP'li Tuncay Özkan'ın 2019 seçimlerinde HDP'den aday olacağı konuşuluyor.

Kendi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çok, HDP'nin cezaevindeki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a övgüler dizen CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'daki değişim, CHP kulislerini hareketlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüş için "Demirtaş'ın barış çığlığının tezahürüdür" açıklaması yapan Tuncay Özkan'ın bu yaklaşımı sadece CHP'de değil, HDP kulislerinde dikkatle izleniyor. CHP'de beklediği çıkışı yakalayamayan Tuncay Özkan'ın, 2019 seçimlerinden önce HDP'ye katılacağı ve buradan aday olacağı iddiaları dillendiriliyor. 

PARTİSİNDE SABIR TAŞTI!

Özkan'daki keskin değişim, 'terör' suçundan tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Edirne Cezaevi'nde ziyaret etmesiyle su yüzüne çıkmıştı. Özkan, 28 Nisan tarihinde gerçekleşen bu ziyaretin ardından yaptığı, "Demirtaş'ın Türkiye’de özgürlük ve barış için müthiş düşünceleri var. Demirtaş can kulağıyla dinlenmeli. İlk Söyleyecekleri çok önemli” açıklamasıyla tartışma yaratmıştı. Demirtaş isminden her fırsatta övgü dolu sözlerle bahseden Özkan’ın son çıkışı partisi içinde de bardağı taşıran son damla oldu.

YAPTIĞI SEÇİM SENARYOSUDUR

Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne katılarak görüntü veren Özkan daha sonra yaptığı açıklamada, CHP Lideri yerine Demirtaş'ı işaret etmiş ve "Demirtaş'ın barış çığlığı kaos ortamında kayboluyor. Bu yürüyüş onun o çığlığının ete kemiğe bürünmüş şekli. Bu yürüyüş İstanbul'da bitse de, etkisi Edirne'ye kadar uzanacak” demişti. Akşam'ın ulaştığı CHP kaynakları, Tuncay Özkan'da yaşanan değişimin, 2019 seçimlerine yönelik senaryonun bir parçası olduğunu, HDP'ye geçişine zemin hazırladığını belirtiyorlar. HDP kulislerinde de aynı yönde yorumlar yapılıyor.

İSTENMEYEN ADAM

Ankara'da dillendirilen senaryolar arasında Tuncay Özkan'ın, benzer açıklamalara devam ederek CHP içinde "istenmeyen adam" ilan edileceği ve bu gelişmeyle birlikte, siyaseti bırakacağını açıklayan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in yerine oynayacağı görüşü de yer alıyor.

Kaynak: Haber 7