CHP'li Tüm:

CHP'li Tüm:

"Cemevlerini yasal statüye kavuşturalım"

TBMM (AA) - CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Bu anlamlı günde Alevi yurttaşlarımızın ibadet yerleri olan Cemevleri yasal statüye kavuşturalım." dedi.

Tüm, beraberinde bazı CHP milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, 14 yıllık AK Parti iktidarında 7 Alevi çalıştayı yapıldığını ancak gelinen noktada "bir arpa boyu yol alınamadığını" savundu.

AK Parti'nin "Aleviler konusunda hiçbir zaman samimi olmadığını" öne süren Tüm, "Bir sorunu çözmenin yolu önce onun varlığını kabul etmekle başlar. AKP, Alevilerin varlığını bir türlü kabullenmiyor." dedi.

Tüm, AK Parti'nin, Alevilere karşı bu dayatmacı anlayışından bir an önce vazgeçmesini isteyerek, "AKP’nin mezhepçi yaklaşımı"nın, ülkeye ve bölgeye çok zarar verdiğini bildirdi.

Tüm, şunları kaydetti:

"Onlar öncelikle Türkiye’nin geleceği adına bu yanlış politikalarını terk etmelidir. Çünkü ülkede barış sağlanmadan bölgemizde asla barışı sağlayamayız. Bu anlamlı günde Alevi yurttaşlarımızın ibadet yerleri olan Cemevleri yasal statüye kavuşturalım. Bu durum toplumsal barışımızı zedelemektedir. Aynı zamanda bu bir Anayasal suçtur. Türkiye’yi bu ayıpla uzun süre yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu konuda AİHM'in verdiği birçok kesinleşmiş karar vardır. Hükümete düşen görev, bu kararların gereğini yerine getirmektir. Gelin hep birlikte kardeşliğimizin gereği olarak bu ayıbı ortadan kaldıralım. Bu hepimiz için, Alevi yurttaşlarımıza karşı insani ve vicdani borcumuzdur. Bu insani ve vicdani borcumuzu hep birlikte yerine getirelim. Ülkemizi de bu ayıptan kurtaralım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :