CHP'li SezginTanrıkulu: PYD terör örgütü değildir

CHP'li SezginTanrıkulu: PYD terör örgütü değildir

CHP'li Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu İngiltere'de skandal açıklamalara imza attı.

CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin ile Sezgin Tanrıkulu, İngiltere'nin başkenti Londra'da faaliyet gösteren Türkiye Çalışmaları Merkezi'nin düzenlediği toplantıya katıldı. 

İngiltere Parlamentosu'nda düzenlenen 'Türkiye Barış sürecinin bitişi; DAEŞ saldırıları ve yeni anayasa' başlıklı toplantıda, Tekin ve Tanrıkulu, Türkiye'deki son gelişmeleri değerlendirdiler.

Tanrıkulu, Suriye'deki son durum ve bölgedeki farklı grupların yapılanmalarıyla ilgili PYD hakkındaki bir soru üzerine, bu grupların kendi halklarını DAEŞ vahşetinden korumaya çalıştıklarını belirterek, "AKP, DAEŞ'den rahatsız değil de neden PYD'den rahatsız, bunu onların izah etmesi lazım şeklinde" konuştu.

 

CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu, İngiltere'nin başkenti Londra'da faaliyet gösteren Türkiye Çalışmaları Merkezi'nin düzenlediği toplantıya katıldı.

İngiltere Parlamentosu'nda düzenlenen 'Türkiye: Barış sürecinin bitişi; DAEŞ saldırıları ve yeni anayasa' başlıklı toplantıda, Tekin ve Tanrıkulu, Türkiye'yi İngilizlere şikayet etti.

 

'KENDİ TOPRAĞIMIZDA UÇAKLARIMIZ UÇAMAZ DURUMDA'

Konuşmasında Suriye'deki savaş, mülteci krizinin çözümü ve Türkiye'nin tutumunu değerlendiren Gürsel Tekin, bu sorunun çözümünün BM, Avrupa, Batı ve insan hakları örgütlerinin bir araya gelmesiyle çözülebileceğini söylerken, Türkiye'yi aciz bir durumdaymış gibi göstererek Türk savaş uçaklarının her zaman sınırda devriye uçuşu icra etmesine rağmen "Türkiye şu anda zor durumda. Kendi topraklarında koalisyon ülkelerinin uçakları uçarken maalesef bizim uçaklarımız uçamaz durumda. Çok etkimiz yok şu anda" dedi.

TANRIKULU, PKK'NIN UZANTISI PYD'Yİ SAVUNDU

Suriye'deki son durumu ve bölgedeki farklı grupların yapılanmalarını değerlendiren Sezgin Tanrıkulu ise, ''Suriye sınırında YPG ve PYD den önce DAEŞ vardı hükümet rahatsız değildi. DAEŞ bayrakları diğer tarafta sallanıyordu, AK Parti bundan rahatsız değildi. Bunlar Suriye halkından daha çok dünyanın çeşitli ülkelerinden gelmiş cihatçılardan oluşuyordu bundan rahatsız değildi. Ama kendi topraklarında farklı halklardan, Türkmenlerden, Araplardan oluşmuş PYD'den rahatsız. Hükümet neden Türkiye'ye yönelik bir eylemi olmamış, kendi halkını temsil etmeye çalışan bu örgütten rahatsız. Bunu hükümetin açıklaması lazım'' diyerek terör örgünü savundu.