CHP'li Sarıbal:

CHP'li Sarıbal:

"Geçen yıl bugün kabul edilen OHAL'e bir kez daha itiraz ediyoruz, kınıyoruz. OHAL bir an önce kaldırılmalı"

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, geçen yıl bugün kabul edilen OHAL'e bir kez daha itiraz ettiklerini ve kınadıklarını belirterek, OHAL'in bir an önce kaldırılması gerektiğini savundu.

Sarıbal, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl 20 Temmuz'da OHAL kararı alınarak "sivil darbe girişimi gerçekleştirildiğini" öne sürdü.

O günden sonra 170 bin soruşturma açıldığını ve 110 bin kişinin kamudan ihraç edildiği, 35 bin kişinin açığa alındığı, milyonlarca insanın etkilendiği bir sürecin yaşandığını belirten Sarıbal, "(FETÖ'yü açığa çıkaracağız) diye başlattıkları cadı avı artık amacını aştı. Keyfi, hukuksuz, adaletsiz uygulamların gündemde yer bulduğu bir süreci yaşıyoruz." dedi.

FETÖ'nün siyasal ayağının ortaya çıkarılmadığını, Mecliste hiç FETÖ'cü olmadığının söylendiğini aktaran Sarıbal, şunları kaydetti:

"FETÖ bahane edilerek tek adam diktatörlüğünün önündeki bütün engellerin yok edildiği; OHAL sürecinin kalıcı hale getirildiği, baskıcı, zorbacı yönetimle kaşı karşıyayız. Adalet, hak, hukuk arıyoruz. Bu ülkenin gerçek yurtseverleriyiz. Demokrasi, eşit yurttaşlık, özgürlük istiyoruz. 15 Temmuz faşist darbe girişimi, ancak özgürlüklerin, demokrasinin hüküm sürdüğü zamanlarda yok edilebilir. Geçen yıl bugün kabul edilen OHAL'e bir kez daha itiraz ediyoruz, kınıyoruz. OHAL bir an önce kaldırılmalı."

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de FETÖ'nün siyasi ayağıyla ilgili hiçbir sonuç ortaya çıkmadığını bildirdi.

"Bu Mecliste onlarca milletvekili Fethullah Gülen ile birebir görüşüp, defalarca kendilerine methiyeler dizmişti." ifadesini kullanan Şeker, OHAL ilan edildiğinde "Üç ay bile sürmeyecek." denildiğini, aradan bir yıl geçtiğini, hala ne kadar süreceğinin de belli olmadığını vurguladı.

Şeker, OHAL'in bir an önce kalkmasını isteyerek, "15 Temmuz'u lütuf olarak görenler 15 Temmuzun mağdurları değil, bunun sorumlularıdır." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :