CHP'li Nazlıaka'nın YDK'ya sevki

CHP'li Nazlıaka'nın YDK'ya sevki

Nazlıaka'nın tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle ilgili dosya YDK'ya ulaştı- YDK'nın ilk toplantısını 17 Şubat'ta yapacağı belirtilirken, Nazlıaka'nın şu ana kadar "tedbir" kararına itiraz etmediği öğrenildi

ANKARA (AA) - CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle ilgili dosya Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) ulaştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, pazar günü Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplanan Parti Meclisi (PM), bir milletvekilinin odasındaki Atatürk resminin indirilmesi iddialarıyla ilgili olarak, Nazlıaka'nın YDK'ya sevkine karar verdi.

Talebe ilişkin dosya ise başkanlığını Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın yaptığı YDK'ya ulaştı.

YDK 17 Şubat'ta toplanarak dosyayı inceleyecek ve Nazlıaka'dan savunmasını isteyecek. YDK'nın iddialara ilişkin Nazlıaka'nın yanı sıra adı geçen bazı milletvekillerini de dinleyebileceği belirtildi.

- İtiraz süresi yarın doluyor

Öte yandan Nazlıaka'nın "tedbir" kararına ilişkin üç günlük itiraz süresi ise yarın doluyor.

Aylin Nazlıaka'nın şu ana kadar bu karara itiraz etmediği öğrenilirken, bir itiraz olması durumunda ise YDK bu itirazı da 17 Şubat'taki toplantısında görüşecek.

CHP Tüzüğüne göre YDK'nın 4 ay içinde karar vermesi gerekiyor. Ancak kulislere yansıyan bilgilerde, sürenin bu kadar uzatılmayacağı ve ikinci toplantıda bir karar alınacağı ifade ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :